ΕΒΕΑ: 7 στις 10 επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους

Περισσότεροι από 4 στους 10 (42%) συμμετέχοντες στην νέα έρευνα του ΕΒΕΑ αμφιβάλλουν για το εάν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ 3 στους 10 (29%) δήλωσαν ότι αδυνατούν να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Πρακτικά δηλαδή επτά στους δέκα πλησιάζουν ή βρίσκονται ήδη στα όρια της στάσης πληρωμών των υποχρεώσεων τους στην εφορία. Το 24% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι είναι πιθανό να μπορέσουν να

εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ μόλις το 5% απάντησε θετικά.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών δημοσιοποιεί σήμερα την έρευνα με τίτλο «Αξιολόγηση των Αναπτυξιακών Προτάσεων και των Επιλογών Βελτίωσης της Βιωσιμότητας των Επιχειρήσεων», η οποία διεξήχθη κατά το Νοέμβριο υπό την μορφή ερωτηματολογίου στην ιστοσελίδα του www.acci.gr.

Επίσης, οι 9 στους 10 (91%) συμμετέχοντες θεωρούν καταλληλότερη την ενίσχυση της αγοράς μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων, μειώσεων των φορολογικών συντελεστών και ενίσχυσης των επιδοτήσεων, σε αντίθεση με την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων (55%) θεωρεί ότι οι αποκρατικοποιήσεις και η απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων θα προσελκύσουν επενδύσεις και θα δημιουργήσουν επιπλέον θέσεις εργασίας, ενώ το 23% το θεωρεί απίθανο και το 22% αδύνατο.

Το τελευταίο ερώτημα τονίζει τις ενέργειες τις οποίες θα ακολουθούσαν οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες ώστε να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους. Το 26% απάντησε ότι θα κατέφευγαν σε πιο ευέλικτες μορφές εργασίας, το 25% θα μετέφερε την έδρα ή και τις εγκαταστάσεις του στο εξωτερικό, το 18% θα μείωνε το προσωπικό, το 16% θα κατέφευγε σε μειώσεις μισθών, ενώ το 15% θα μετέφερε την έδρα του στο εξωτερικό.

Keywords
Αναζητήσεις
???????? ??? ??????????? ???????????? ?????? (????)www.acci.gr/
Τυχαία Θέματα