Ευρωπαικά χρηματιστήρια: Άνοδος με… υπογραφή Τραμπ

Κέρδη στα ευρωπαικά χρηματιστήρια  καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ικανοποιημένοι για την εξέλιξη στο εμπορικό μέτωπο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο  Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε στο twitter πως είχε πολύ καλή συζήτηση με τον ομόλογό του στη Κίνα, Σι Τζινπίνγκ, αναφορικά με την εμπορική συμφωνία των δύο χωρών και σημείωσε επίσης πως κανονίζουν τις επίσημες υπογραφές. Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε πως η εμπορική

συμφωνία με την Κίνα έχει ολοκληρωθεί και είναι έτοιμη να υπογραφεί μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε την Παρασκευή πως η “Πρώτη Φάση” της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, είναι ωφέλιμη και για τις δυο χώρες. ”Τόσο η αμερικανική όσο και η κινεζική αλλά και η διεθνής αγορά έχουν θετική αντίδραση στη συμφωνία. Οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να διατηρήσουν στενή επικοινωνία με την Κίνα καθώς και να υπογράψουν και να την εφαρμόσουν το συντομότερο δυνατό”

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 κέρδισε 0,74% στις 418,14 μονάδες. Ο Dax ενισχύθηκε κατά 0,80% στις 13.317 μονάδες, ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,82% στις 6.021 μονάδες και ο FTSE 100 επίσης κινήθηκε ανοδικά κατά 0,07% στις 7.579 μονάδες.

Ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 κέρδισε 0,58% στις 9.673 μονάδες και ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 1,24% στις 24.003 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα