Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Απώλειες με το βλέμμα στραμμένο στο Jackson Hole

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, που δέχτηκαν πιέσεις από του κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της υγείας.

Οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή ομιλία της Janet Yellen στο Jackson Hole, αναζητώντας ενδείξεις για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Fed.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,82% στις 342,10 μονάδες, με τους περισσότερους από τους επιμέρους δείκτες του “ντυμένους στα κόκκινα”.

Στους βασικούς δείκτες,

ο γερμανικός DAX έκλεισε με απώλειες 0,86% μετά και την απογοήτευση από την κατακόρυφη πτώση του δείκτη Ifo, ο γαλλικός CAC υποχώρησε κατά 0,64% και ο βρετανικός FTSE έκλεισε πτωτικά κατά 0,29%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,60%, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,97% λόγω των τραπεζικών πιέσεων που δέχτηκε, ενώ από 0,42% και 0,74% έχασαν ο πορτογαλικός PSI 20 και ο ελβετικός SMI αντίστοιχα.

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι πωλήσεις λιανικής της Βρετανίας ήταν πολύ ισχυρότερες από ό,τι αναμενόταν τον Αύγουστο, σε μια περαιτέρω ένδειξη ότι η επίδραση της απόφασης για Brexit έχει περιορισμένη μέχρι στιγμής επίδραση στην προθυμία των καταναλωτών να δαπανήσουν. Ο δείκτης της συνομοσπονδίας του βρετανικού κλάδου για το λιανικό εμπόριο, σημείωσε άνοδο στις +9 μονάδες αυτόν τον μήνα από τις -14 μονάδες τον Ιούλιο.

Παράλληλα, ο γερμανικός δείκτης Ifo υποχώρησε κατακόρυφα τον Αύγουστο απογοητεύοντας τις προσδοκίες για μια μικρή άνοδο. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 106,2 μονάδες από τις 108,3 μονάδες τον Ιούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα