Εξαγωγές στην Ιταλία – Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την προώθηση και ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας υπογράφτηκε  την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου  με πρωτοβουλία του Ελληνο-Iταλικού Επιμελητηρίου και παραγωγικών φορέων με στόχο την ανάληψη κοινών δράσεων και την παροχή τεχνογνωσίας στις ελληνικές επιχειρήσεις. Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας εντάσσεται στη μεγάλη πρωτοβουλία που έχει ήδη αναπτύξει το Ελληνο-Iταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Ιταλικών Διμερών Επιμελητηρίων.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία

του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου τελεί υπό την αιγίδα της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ιταλίας, της Κεντρικής Ένωσης Διμερών Ιταλικών Εμπορικών Επιμελητηρίων, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), του Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ) της Τράπεζα Eurobank, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ( ΣΕΒΕ ) καθώς και του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Την πρωτοβουλία χαιρέτισε ο Υπουργός  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης υπογραμμίζοντας ότι  «  η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται την επόμενη μέρα, μετά την κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων για τη λήψη ορισμένων, όπως τα χαρακτήρισε, επώδυνων μέτρων, τονίζοντας ότι τα μέτρα μπορεί να είναι επώδυνα, αλλά, στην παρούσα φάση, είναι και αναγκαία, προκειμένου η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη και να προχωρήσει μπροστά. Επίσης, ο κος. Χατζηδάκης ανέφερε ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει σε σημαντικές πρωτοβουλίες και στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη διευκόλυνση του εξαγωγικού εμπορίου και στη διείσδυση σε νέες αγορές και δίκτυα. Αναφορικά με τις σχέσεις των δύο χωρών της Ιταλίας και της Ελλάδας, ο υπουργός υπογράμμισε ότι αυτές πρέπει να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, επισημαίνοντας ότι οι δύο χώρες δίνουν μία μάχη για μία αποτελεσματικότερη Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, Ιωάννης Τσαμίχας αναλύοντας την πρωτοβουλία τόνισε χαρακτηριστικά ότι « πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και φιλόδοξο πρόγραμμα εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας, που βασίζεται στη συνδρομή 74 ιταλικών εμπορικών επιμελητηρίων σε 52 χώρες. Η συμμετοχή μας στην Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ιταλίας, καθώς και στην Κεντρική Ένωση Διμερών Ιταλικών Επιμελητηρίων, μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση σε ένα δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών στη διεθνοποίηση επιχειρήσεων όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε το δίκτυο αυτό, να αντλήσουμε τεχνογνωσία και, με τη συνεισφορά των θεσμικών συνεταίρων μας, που συμμετέχουν σ΄ αυτή την προσπάθεια, να συνδράμουμε τον Έλληνα επιχειρηματία να εξάγει στοχευμένα αποτελεσματικά το προϊόν του, να ξέρει, δηλαδή, τι θα αντιμετωπίσει και πού υπάρχει ζήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμίχας. Η πρωτοβουλία αυτή θα πα

Keywords
Αναζητήσεις
ιταλικο εμπορικο επιμελητηριο
Τυχαία Θέματα