Φ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Να μη δεχθούμε κανένα νέο μέτρο από την Τρόικα

Να πει ΟΧΙ η κυβέρνηση σε νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν καθοριστικά την κοινωνία που είναι στα όριά της και να προχωρήσει σε ουσιαστική πολιτική διαπραγμάτευση και διεκδίκηση μιας συνολικής λύσης του ελληνικού ζητήματος. Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο Φώτης Κουβέλης, στην ομιλία του η οποία άνοιξε πρίν από λίγη ώρα τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

-Κανένα

νέο επιβαρυντικό μέτρο.

-Ουσιαστική μείωση του χρέους και των επιβαρύνσεών του, πράξη που θα συμβάλει και στη μείωση του χρηματοδοτικού κενού και στη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης.

-Ενίσχυση με ένα ισχυρό αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας. Να αντικατασταθεί το μνημόνιο μ’ ένα σύμφωνο ανάπτυξης με οικονομική δημοκρατία, απασχόληση και κοινωνική συνοχή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουβέλης εξήγησε τη θέση της ΔΗΜΑΡ, στην οποία αναφέρεται ότι ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων πρέπει να αφορά στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας και να έχει ισχυρή προοδευτικότητα, δηλαδή να είναι φόρος ακίνητης περιουσίας και όχι φόρος επί του μεμονωμένου ακινήτου. «Αυτό σημαίνει ότι η κλιμάκωσή του πρέπει να γίνεται με αποκλειστικό κριτήριο την αντικειμενική αξία. Επιπλέον να έχει αφορολόγητο όριο για να προστατευτεί η μικρή ιδιοκτησία και η πρώτη κατοικία. Τέλος να εξαιρεί τους άνεργους και τα άτομα που είναι στα όρια της φτώχειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα