ΦΟΡΟ-ΣΟΚ στους ελεύθερους επαγγελματίες – «Ισοδύναμη» αύξηση του τέλους επιτηδεύματος για την ενίσχυση των επιδομάτων πολυτέκνων

Νέο σοκ στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις προκαλεί το  σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος από τα 500 ευρώ στα 650 ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: 19:20

Η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος σχετίζεται με το ύψος των ενισχύσεων των επιδομάτων για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Τα σενάρια για ελαφρύνσεις στις οικογένειες με παιδιά ξεκινούν από τα 50.000.000 και φθάνουν μέχρι τα 250.000.000.

Την ίδια στιγμή σχεδιάζεται να προστεθεί ένας ακόμη συντελεστής στη φορολογική κλίμακα 40% ενώ εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ αναμένεται να φορολογηθούν με 45%.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ-Τι προτείνει η ΔΗΜΑΡ

Το τελευταίο σενάριο για τη φορολογία  που θακατατεθεί στη διακομματική επιτροπή προβλέπει:

- Καταργούνται τα ειδικά αφορολόγητα για τα παιδιά.

-          Έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ που βαίνει μειούμενη όσο αυξάνεται το εισόδημα.

-          Νέα φορολογική κλίμακα με μεσαίο συντελεστή 36% (αντί 26% που προέβλεπε η κλίμακα που αποσύρθηκε) και φόρο 45% από τις 48.000 ευρώ και άνω.

-          Φορολογία «τεσσάρων ταχυτήτων» γα μισθωτούς και συνταξιούχους, αγρότες, εισοδηματίες και επαγγελματίες (οι τελευταίοι θα πληρώνουν σχεδόν τα διπλά από αγρότες και μισθωτούς αν δηλώνουν το ίδιο εισόδημα).

-          Καταργούνται όλες οι φοροαπαλλαγές, χωρίς να εξαιρούνται οι τόκοι στεγαστικών δανείων.

- Αυξάνεται το οικογενειακό επίδομα των τρίτεκων σε αντικατάσταση της έκπτωσης φόρου που δε θα γίνει.

Φορολόγηση βάσει ενιαίας κλίμακας προτείνει ο Κουβέλης

Την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει ότι αποδέχεται ως βάση συζήτησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία προτείνει να μην φορολογούνται τα εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, αλλά να φορολογούνται τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, ανεξαρτήτως πηγής προέλευσης, βάσει μιας ενιαίας κλίμακας.

Επίσης, ζητά να υπάρχει διόρθωση αδικιών για οικογένειες με παιδιά καθώς, όπως σημειώνει, παραβιάζει τη βασική αρχή της φορολογίας βάσει της οποίας «οι φορολογούμενοι πληρώνουν φόρο βάσει της φοροδοτικής τους ικανότητας».

Δείτε όλες τις προτάσεις

Για το νέο φορολογικό συζήτησαν ΣΕΒΕ και Σταϊκούρας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του  κ. Δημήτρη Λακασά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ μετέφερε για μια ακόμη φορά την τραγική κατάσταση των εξαγωγικών επιχειρήσεων ως προς τη ρευστότητα και την επείγουσα ανάγκη, μετά την καταβολή της επικείμενης δόσης, εκπλήρωσης από το Δημόσιο των συσσωρευμένων οφειλών του στις επιχειρήσεις ιδίως στις σχετιζόμενες με την επιστροφή πιστωτικού υπολοίπου ΦΠΑ.

Ο ΣΕΒΕ ζήτησε να ολοκληρωθεί άμεσα η προβλεπόμενη διαδικασία με την υπογραφή Μνημονίων με κάθε Υπουργείο και να ξεκινήσει άμεσα μετά την εκταμίευση της δόσης η αποπληρωμή των υποχρεώσεων του Υπουργείου Οικονομικών στις επιχειρήσεις.

Γενικότερα ο ΣΕΒΕ ω

Keywords
Τυχαία Θέματα