ΦΟΡΟΙ: Η κυβέρνηση απέτυχε να πιάσει τα λαβράκια και ορμά στον γαύρο! – Μπιλιέτα για χρέη 30 ευρώ!

08:29 2/6/2016 - Πηγή: BankWars

Τα φορολογικά έσοδα από τις περιβόητες λίστες και τα πολυσυζητημένα cds είναι πενιχρά. Ο μηχανισμός της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων δηλαδή, απέτυχε στο να πιάσει τα….λαβράκια. Στο μεταξύ, τα έσοδα του κράτους όλο και μειώνονται, παρά την λαίλαπα των φόρων που επιβάλλει. 90 δισ. ευρώ τα ανείσπρακτα χρέη προς το Δημόσιο και τα 70 από αυτά είναι μη εισπράξιμα!

Τι μένει λοιπόν; Το κυνήγι του…γαύρου και της μαρίδας!

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει στείλει ειδοποιητήρια σε 50.000 οφειλέτες, που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη

από 30 έως και 500 ευρώ και οι οποίοι έχουν καθυστερήσει την εξόφλησή τους, ακριβώς για να τους υπενθυμίσει την οφειλή τους και να τους καλέσει να την «τακτοποιήσουν» εγκαίρως. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στα ειδοποιητήρια δεν υπάρχει αναφορά λήψης αναγκαστικών μέτρων, όπως κατασχέσεων, προσωποκράτησης κ.λπ., όμως υπάρχει σαφές μήνυμα ότι όσοι έχουν τη δυνατότητα και δεν εξοφλούν το χρέος τους εκμεταλλευόμενοι την ανεκτικότητα του συστήματος θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι και με τις βαρύτερες ποινές της ισχύουσας νομοθεσίας.

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ 90 ΔΙΣ! – ΤΑ 70 ΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΑ!

Με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη έφτασαν το 1,41 δισ. ευρώ, ενώ έως το τέλος Μαρτίου 2016 οι απλήρωτοι φόροι και πρόστιμα στις εφορίες ανέρχονταν σε 87,71 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα εάν σε αυτά προστεθούν και οι οφειλές στα τελωνεία τότε το σύνολο των οφειλών να ξεπερνά τα 90 δισ. ευρώ.

Θα πρέπει ωστόσο να αναφερθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των ληξιπρόθεσμων χρεών, περίπου τα 70 δισ. ευρώ, θεωρείται μη εισπράξιμο, αφού πρόκειται για οφειλές δημοτικών επιχειρήσεων, δημοσίων οργανισμών, πτωχευμένων επιχειρήσεων, ποσά που βεβαιώθηκαν σε πλασματικούς ΑΦΜ, καθώς επίσης και υπέρογκα πρόστιμα του παλαιού Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και άλλων νομοθετικών ρυθμίσεων που είναι αδύνατο να εξοφληθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα