ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: Τεκμήριο 5.000 ευρώ κρύβει η κύρια κατοικία

Σε κάθε φορολογούμενο που διαμένει είτε σε ενοικιαζόμενη είτε σε δωρεάν παραχωρούμενη είτε σε ιδιόκτητη κύρια κατοικία άνω των 50 τετραγωνικών μέτρων, η εφορία θα καταλογίζει τεκμαρτό εισόδημα υψηλότερο των 5.000 ευρώ!

Ακόμη κι αν το πραγματικό εισόδημα είναι χαμηλότερο των 5.000 ευρώ (που είναι το ισχύον σήμερα αφορολόγητο όριο), ο φορολογούμενος θα καλείται να πληρώσει φόρο, επειδή το σύστημα των τεκμηρίων διαβίωσης θα του προσδιορίζει τεκμαρτό εισόδημα πάνω από το όριο αυτό, γράφει το money-money.gr.

Η ισχύουσα από φέτος φορολογική νομοθεσία προβλέπει ότι όποιος φορολογούμενος

απλώς …διαμένει σε μια κύρια κατοικία, έστω κι αν δεν είχε το 2012 καθόλου εισόδημα, θα βαρύνεται με το ελάχιστο τεκμήριο των 3.000 ευρώ αν είναι άγαμος ή των 5.000 ευρώ αν είναι έγγαμος. Επιπρόσθετα θα βαρύνεται και με το τεκμήριο της κύριας κατοικίας, το οποίο υπερβαίνει τις 2.000 ευρώ εφόσον η κατοικία έχει επιφάνεια μεγαλύτερη των 50 τετραγωνικών μέτρων. Ως εκ τούτου το συνολικό εισόδημα το οποίο θα υποχρεώνεται να εμφανίζει κάθε φορολογούμενος αυτής της περίπτωσης θα είναι μεγαλύτερο του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα