Φωτοβολταικά: Πιάστηκε σπείρα που “έταζε” κατασκευή πάρκων και έπαιρνε προκαταβολές

23:07 8/8/2013 - Πηγή: BankWars

Σπείρα που εξαπατούσε πολίτες αποσπώντας μεγάλα χρηματικά με το πρόσχημα της κατασκευής ή τοποθέτησης φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις αρχές του 2012 είχε εξαπατήσει 17 πολίτες σε διάφορες περιοχές της χώρας, αποκομίζοντας συνολικά το ποσό των 567.000 ευρώ.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά εννέα ατόμων, ενώ συνελήφθη τη Δευτέρα

στη Λάρισα ο 40χρονος φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς είχε συστήσει εταιρεία, στην οποία εμφανιζόταν ως πρόεδρος και με το πρόσχημα της ανάληψης έργου κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων ή τοποθέτησης φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, έπειθε πολίτες να του καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, ως αρχικό κεφάλαιο, υπογράφοντας συμφωνητικά και συμβάσεις, χωρίς ποτέ να ξεκινήσουν ή να ολοκληρωθούν τα υποτιθέμενα έργα.

Μάλιστα τα μέλη της σπείρας είχαν ενοικιάσει γραφεία στην Αθήνα, την έδρα των οποίων μετέφεραν κατά καιρούς σε διάφορες περιοχές για να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους. Τα μέλη της σπείρας εμφανίζονταν στους υποψήφιους πελάτες ως οικονομικοί ή εμπορικοί διευθυντές, δικηγόροι, μηχανικοί ή γενικά εργαζόμενοι της εταιρείας και τους διαβεβαίωναν για την πρόοδο των εργασιών και την πορεία του «έργου».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα