Α. Σαμαράς: Μειώνεται από 1/8 ο ΦΠΑ στην εστίαση – Δεν μπαίνει πρόσθετος φόρος στους τζίρους επιχειρήσεων

Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 1/08/2013 στο 13% από το 23% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

«Είναι μήνες τώρα που πήρα πάνω μου αυτή την πρώτη μεγάλη μείωση φόρου στην Ελλάδα. Δεν ήταν εύκολο. Το είχα υποσχεθεί πριν ένα χρόνο. Σήμερα η κυβέρνηση το πραγματοποιεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν θα εφαρμοστεί πρόσθετος φόρος 2/1οοο
στους τζίρους των επιχειρήσεων και δεν θα γίνουν νέες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς των στρατιωτικών. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ανοίγει πλέον ο δρόμος ώστε να γίνουν κι άλλες φορολογικές μειώσεις, αρκεί βέβαια να μειωθεί η φοροδιαφυγή.Πρέπει να πληρώνουν όλοι οι Έλληνες τους φόρους τους, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, καθώς μόνο έτσι θα μειωθεί η φορολογία. Την ανηφόρα θα την ανεβούμε και θα φτάσουμε έως το τέλος, σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς. «Είναι κοντά το τέλος. Δεν κάνουμε πίσω», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του bankwars – Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Από την 1η Αύγουστου έως και τις 31 Δεκεμβρίου θα ‘επιτραπεί” από την τρόικα στην Ελλάδα να μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.

Βασική προυπόθεση για τη μονιμοποίηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ θα είναι να επέλθει μείωση στις τελικές τιμές των προιόντων και υπηρεσιών, με παράλληλη αύξηση του αριθμού των αποδείξεων που θα εκδίδουν οι παρέχοντες τις υπηρεσίες και τα προιόντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα