ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ – ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Με βάση το νέο προσχέδιο που επικυρώθηκε από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο οι επενδυτές που απαιτούν αποζημίωση για ζημίες, που έχουν υποστεί, θα πρέπει να αποδείξουν ότι οι οίκοι ήταν απρόσεκτοι όταν είχαν εκδώσει μία αξιολόγηση, ενώ υποχρεούνται εφεξής να ακολουθούν αυστηρότερους κανονισμούς, οι οποίοι θα τους καθιστούν περισσότερο υπόλογους για τα λάθη που έγιναν, είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά της Ε.Ε., Μισέλ Μπαρνιέ.

ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι

αξιολογήσεις επιχειρήσεων θα πρέπει να ανακοινώνονται «μετά το κλείσιμο μιας επιχείρησης και τουλάχιστον μία ώρα πριν από το άνοιγμα χρηματιστηρίου στην Ε.Ε.», αναφέρεται στην ανακοίνωση που έκανε ο κ. Μπαρνιέ.

ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

Αναφορικά με τις αξιολογήσεις κρατικού χρέους, ο κάθε οίκος θα πρέπει να επιλέγει τρεις ημέρες το χρόνο οπότε θα επιτρέπεται να εκδίδει την αξιολόγησή του για την πιστοληπτική ικανότητα μιας κυβέρνησης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ευροβουλευτής  Ζαν-Πολ Γκοζές. Ισως οι οίκοι να έχουν την ευκαιρία να εκδίδουν τέτοιου είδους αξιολογήσεις -δηλ. αξιολογήσεις που δεν έχουν ζητηθεί από συγκεκριμένο πελάτη- και πέραν του παραπάνω χρονοδιαγράμματος εάν αυτές μπορούν να δικαιολογηθούν στις ρυθμιστικές αρχές.

Επίσης, ο κ. Γκοζές δήλωσε ότι η Ε.Ε. σχεδιάζει να εμποδίσει τους επενδυτές να κατέχουν μερίδια άνω του 5% σε περισσότερες από μία εταιρείες αξιολόγησης

Keywords
Τυχαία Θέματα