Γάζα: Αδιάκοποι βομβαρδισμοί από τις ισραηλινές δυνάμεις – Χωρίς τέλος το δράμα των αμάχων

Ασταμάτητοι ήταν και χθες Τρίτη το βράδυ οι βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού, που σήμερα επιχειρεί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού εδάφους, όπου η κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων γίνεται όλο και πιο δραματική.

Τα στρατεύματα βρίσκονται πλέον «στην καρδιά» της πόλης της Γάζας, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας, όπου οι χερσαίες μάχες και η εκστρατεία βομβαρδισμού εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες για «να καταστραφεί η Χαμάς», όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

«Δεν θα υπάρξει ανθρωπιστική εκεχειρία χωρίς την επιστροφή των ομήρων»

πρόσθεσε ο ισραηλινός υπουργός.

Από την παλαιστινιακή πλευρά, περισσότεροι από 10.300 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι και μεταξύ του 4.237 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 7 Οκτωβρίου στη Γάζα, σύμφωνα με το χθεσινό απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Η υπηρεσία επικοινωνίας της Χαμάς στη Γάζα υποστήριξε χθες  μέσω της πλατφόρμας Telegram ότι τα κοιμητήρια στο έδαφος «είναι υπερπλήρη και δεν υπάρχει πια χώρος για τις ταφές».

Μπροστά στην καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση που επικρατεί σ’ αυτό το μικρό πολιορκημένο έδαφος, οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός πολλαπλασιάστηκαν από την πλευρά του ΟΗΕ, μη κυβερνητικών οργανώσεων, ηγετών του αραβικού κόσμου και άλλων χωρών.

Αντίθετη σε μακρόχρονη κατοχή της Λωρίδας από το Ισραήλ η Ουάσινγκτον

Στο μεταξύ, την αντίθεσή της σε νέα μακρόχρονη κατοχή της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ εξέφρασε η Ουάσιγκτον απαντώντας επί της ουσίας στις χθεσινές δηλώσεις Νετανιάχου ότι η χώρα του θα αναλάβει «τη συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» στον θύλακα μετά το τέλος του πολέμου.

Ο εκπρόσωπος του State Department δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Γάζα είναι παλαιστινιακό έδαφος και θα παραμείνει παλαιστινιακό έδαφος, και οι Παλαιστίνιοι πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της λήψης αυτών των αποφάσεων… Δεν υποστηρίζουμε την επιβολή νέας κατοχής της Γάζας ούτε το Ισραήλ».

«Το Ισραήλ και η περιοχή πρέπει να έχουν ασφάλεια και η Γάζα δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι πλέον βάση από την οποία θα εξαπολύονται επιθέσεις εναντίον των πολιτών του Ισραήλ ή οποιουδήποτε άλλου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Keywords
Αναζητήσεις
gaza-adiakopoi-vomvardismoi-apo-tis-israilines-dynameis--choris-telos-to-drama-ton-amachon.htm
Τυχαία Θέματα