Γάζα: Νεκρά τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς – Πύραυλος έπληξε και συνοριακή πόλη της Αιγύπτου

Τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη ότι σκότωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) σε αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Μεταξύ αυτών είναι ο Σάντι Μπαρούντ, αναπληρωτής επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Χαμάς και ένας εκ των φερομένων «εγκεφάλων» της επίθεσης που εξαπέλυσε την 7η Οκτωβρίου η παλαιστινιακή οργάνωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι IDF, ο Μπαρούντ σκοτώθηκε κατά την επίθεση μη επανδρωμένου

αεροσκάφους. «Συμμετείχε στον σχεδιασμό της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου και πληθώρας άλλων φονικών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών» αναφέρεται ακόμη.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι στην επιδρομή ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν τρεις διοικητές της Χαμάς: ο Ριφάτ Αμπάς, ο Ιμπραχίμ Τζάντμπα και ο Τάρεκ Μαάρουφ.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως οι επιθέσεις θα συνεχιστούν για να εξολοθρευτούν «ηγέτες και στελέχη της Χαμάς που ευθύνονται για τις βάρβαρες επιθέσεις» στο ισραηλινό έδαφος.

Επίθεση με ρουκέτα στην Αίγυπτο, στα σύνορα με το Ισραήλ

Στο μεταξύ, έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν πύραυλος έπεσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στην πόλη Τάμπα, αιγυπτιακό τουριστικό προορισμό στα σύνορα με το Ισραήλ, που απέχει τουλάχιστον 350 χλμ. από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Στο πλαίσιο της τρέχουσας κλιμάκωσης στη Γάζα, ρουκέτα έπεσε στην Τάμπα, προκαλώντας έξι ελαφρείς τραυματισμούς και υλικές ζημιές σε πολυκατοικία» μετέδωσε το αιγυπτιακό τηλεοπτικό Αλ Καχέρα, που γενικά θεωρείται πως έχει πηγές στην αιγυπτιακή υπηρεσία πληροφοριών.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως είναι ενήμερος για συμβάν ασφαλείας στην Τάμπα -«εκτός των συνόρων μας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Keywords
Αναζητήσεις
gaza-nekra-tessera-ypsilovathma-stelechi-tis-chamas--pyravlos-eplixe-kai-synoriaki-poli-tis-aigyptou.htm
Τυχαία Θέματα