ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Χρηματοδοτεί το πρώτο μεταπτυχιακό τμήμα σπουδών στο ΕΜΠ

Στη δημιουργία του πρώτου μεταπτυχιακού τμήματος σπουδών στον τομέα της διαχείρισης των έργων με την χρηματοδότηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προχωρούν από κοινού το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και o κατασκευαστικός και ενεργειακός όμιλος της χώρας.

Το πτυχίο θα είναι ισότιμο με μάστερ και θα απαιτείται η παρακολούθηση 10 υποχρεωτικών μαθημάτων (5 κατά το χειμερινό και 5 κατά το εαρινό εξάμηνο), κύκλου διαλέξεων και τεχνικών επισκέψεων και η εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας διάρκειας ενός εξαμήνου. Θα επιτρέπει την φοίτηση 30 πτυχιακών φοιτητών του ΕΜΠ

και επιπλέον 5 από τον ιδιωτικό φορέα.

«Έχοντας μια πορεία 50 ετών στον τομέα των δημοσίων έργων, των υποδομών, των παραχωρήσεων και της ενέργειας παρατηρήσαμε ένα κενό που έπρεπε να συμπληρωθεί» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργος Περιστέρης κατά την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος.

Όπως ανέφερε, αυτό γίνεται ποιο επιτακτικό από τον πακτωλό των νέων έργων που έχει ο κλάδος μπροστά του. Ο κ. Περιστέρης μίλησε για τη δική του εμπειρία ως απόφοιτος του ΕΜΠ, λέγοντας ότι τα εφόδια που πήρε ήταν πολύ σημαντικά και σεβαστά. Βγαίνοντας όμως στην αγορά εργασίας και στην πορεία του χρόνου, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά είπε, καθώς πολλοί λίγοι έχουν μια σφαιρική εικόνα για τα έργα, τις υποχρεώσεις, τα χρηματοοικονομικά στοιχεία των ΣΔΙΤ και τις παραχωρήσεις που σήμερα χρειαζόμαστε στον κλάδο των κατασκευών.

«Τις ανάγκες αυτές έρχεται να καλύψει το νέο μεταπτυχιακό τμήμα και είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την πρωτοβουλία. Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία και πιστεύουμε ότι θα γίνει παράδειγμα και για άλλους» δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου.

Το μεταπτυχιακό είναι το πρώτο που εφαρμόζει το νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση το καλοκαίρι και θα δίνει τη δυνατότητα στον ιδιωτικό τομέα να χρηματοδοτήσει τομείς με βάση την ζήτηση της αγοράς, εφαρμόζοντας και στην Ελλάδα ότι συμβαίνει με επιτυχία στο εξωτερικό, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.

Χρειάζεται όπως είπε να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, την ώρα που η αγορά των κατασκευών εμφανίζει εκρηκτικούς ρυθμούς ανάπτυξης με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων να υπολογίζεται φέτος ότι θα προσεγγίσει τα 15 δισ. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, είναι η πρώτη εταιρία που αξιοποιεί την δυνατότητα του νέου νόμου προς όφελος των νέων.

«Προτρέπω και άλλες εταιρείες να αγκαλιάσουν αυτή τη δυνατότητα γιατί το όφελος είναι πολύπλευρο καθώς οι απόφοιτοι θα βλέπουν ότι τα πτυχία τους θα έχουν μεγαλύτερη αξία και οι επιχειρήσεις θα δέχονται παιδιά με ειδική τεχνογνωσία».

Για την αξιοποίηση του νομοθετικού πλαισίου που φέρνει πιο κοντά την ακαδημαϊκή κοινότητα με την αγορά έκανε λόγο από την πλευράς της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός μίλησε για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία όπου οι φοιτητές απολαμβάνουν εξειδικευμένες γνώσεις με αυξημένες δυνατότητες ανέλιξης. Αλλά και για το πανεπιστήμιο γιατί συμπράττει με μια επιχείρηση και την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα