Γενική Συνέλευση start-ups με καινοτόμο στίγμα

«Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας με καινοτόμο στίγμα».

Με πυρήνα αυτή την φράση, ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία και αμεσοδημοκρατική διαδικασία, η πρώτη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Hellenic Startups Association)  στον συνεργατικό χώρο Colab Athens στο Σύνταγμα.

Κλείνοντας σχεδόν ένα χρόνο λειτουργίας (η Ένωση ιδρύθηκε επίσημα την 1η Δεκεμβρίου 2011), ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα

στοιχεία σχετικά με την συσσωρευμένη εμπειρία από ενέργειες της Ένωσης μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Τσίγκος τονίζοντας ότι «Η οικονομική λειτουργία οποιασδήποτε Ένωσης ή  οργανισμού οφείλει να «υπηρετεί»» έναν νόμο: αυτόν της διαφάνειας», παρουσίασε με λεπτομέρεια τα οικονομικά στοιχεία της Ένωσης  για να περάσει στην συνέχεια στον απολογισμό των δράσεων.

Επιθυμώντας να αποτελέσει ένα σημείο επαφής, προβολής και κοινής δράσης των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, η ΕΕΝΕ αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) μέχρι και πέντε ετών.

Ήδη από τις πρώτες συναντήσεις των μελών της, η Ένωση «έθεσε» ως χαρακτηριστικά μιας νεοφυούς επιχείρησης (start-up) τα εξής τρία βασικά:

Να είναι νέαΜε καινοτόμο στίγμαΝα έχει ταχεία ανάπτυξη ή να παρουσιάζει προοπτικές ταχείας ανάπτυξης

Επειδή όμως ο χαρακτηρισμός μιας επιχείρησης, ως start-up δεν είναι πάντα τόσο ξεκάθαρος, δόθηκε σε μια επιχείρηση, που θέλει να γίνει μέλος, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού με την πλήρωση ορισμένων πολύ βασικών κριτηρίων όπως τα παραπάνω.

Σ΄ ότι αφορά στις δράσεις της Ένωσης,  μέσα από διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα αλλά και στην επαρχία, η ΕΕΝΕ αποφάσισε να φέρει στην Αθήνα αλλά και στην Ευρώπη πρώτη φορά την Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας (Entrepreneur Week).

Η εβδομάδα επιχειρηματικότητας (Entrepreneur Week)   ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και αποτελεί μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων, συνεργασίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας για την προώθηση της επιχειρηματικότητας διεθνώς.

Στην Αθήνα, η Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ελληνικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από 24- 26/2/2012 με συμμετοχή από 10 χώρες και 35 άτομα ως  μέλη διεθνών αποστολών.

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία αφού εκτός από τις ομιλίες, έλαβαν χώρα παρουσιάσεις επιχειρηματικών ιδεών αλλά και ένα πετυχημένο networking event την τελευταία μέρα του συνεδρίου.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου συνεδρίου, δημιουργήθηκε από την Ένωση και το πρώτο ελληνικό Δίκτυο Ιδιωτών Επενδυτών (Hellenic Angels) με την ενεργό υποστήριξη του αντίστοιχου ευρωπαϊκού (EBAN) 

Προτάσεις για την προώθηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι προτάσεις που σκοπεύει να κάνει ή έχει κάνει ήδη η Ένωση σε θεσμικούς φορείς για την αποτελεσματική προώθηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Η πρώτη πρόταση αφορά στην δημιουργία μιας ζώνης καινοτο

Keywords
Τυχαία Θέματα