Γενική Τράπεζα: Μετατρέπεται σε επενδυτική για την διαχείριση των “κόκκινων δανείων”

O Πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς ανακοίνωσε κατά την πρόσφατη Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων την δημιουργία ενός εξειδικευμένου φορέα ο οποίος θα αναδιαρθρώνει και θα διαχειρίζεται με έξυπνες μεθόδους τα επισφαλή δάνεια, κυρίως των επιχειρήσεων.

“Ο εξειδικευμένος αυτός φορέας δεν αποκλείεται να είναι η Γενική Τράπεζα. Θα έχει επαρκή κεφαλαιακή βάση, διεθνείς συνεργασίες, έτσι ώστε να αντλήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία προκειμένου να παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό

και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα ήδη υφιστάμενα χρέη τους. Στόχος θα είναι η επιστροφή τους στην ανταγωνιστικότητα και η εξυγίανσή τους”, τόνισε ο κ. Σάλλας.

Οι διαδικασίες για την μετατροπή της Γενικής Τράπεζας σε επενδυτική που θα διαχειριστεί αποδοτικά και τα “κόκκινα δάνεια” έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ εως το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να δοθούν και οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα Πειραιώς θα διατηρήσει στο μετοχικό κεφάλαιο της Γενικής ποσοστό που θα κυμαίνεται από 20% έως 30% ενώ το υπόλοιπο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου θα καταλήξει σε ξένους επενδυτές (hedge funds, private equities) με ισχυρή τεχνογνωσία στην ενεργή και αποδοτική διαχείριση των επισφαλών δανείων.

Στη διαχείριση των “κόκκινων δανείων” με παρόμοιους τρόπους αναμένεται να στραφούν και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες στο επόμενο διάστημα ενώ το θέμα συζητήθηκε και στην συνάντηση που είχαν οι τραπεζίτες με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα