Γερμανικές εταιρείες – “κολοσσοί” κάνουν “παιδομάζωμα” στα ελληνικά λύκεια!

14:23 8/7/2013 - Πηγή: BankWars

Γερμανικές εταιρείες – “κολοσσοί” επιχειρούν να προσελκύσουν ελληνόπουλα στην Γερμανία για εργασία με …«προσκλητήρια» που έφθασαν σε ιδιωτικά σχολεία!

«Προοπτικές κατόπιν επιτυχούς ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης: Θέση εργασίας σε γερμανική πόλη ή στη χώρα προέλευσης – εξαρτάται από τις ανάγκες». Αυτό αναφέρει η αγγελία της γερμανικής Boehringer Ingelheim – μία από τις 20 κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως-, η οποία απευθύνεται σε Ελληνες αποφοίτους Λυκείου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής η εν λόγω φαρμακευτική εταιρεία δεν είναι η μόνη γερμανική επιχείρηση που έχει υιοθετήσει ανάλογη πρακτική. Εκτός από την Boehringer Ingelheim, σχετικές προσκλήσεις έχει απευθύνει η Lidl, ενώ ανάλογη πολιτική υιοθετούν εταιρείες όπως η Deutsche Telekom και η Siemens.

Ενδεικτικά, η Boehringer Ingelheim προσφέρει «θέση εργασίας σε γερμανική πόλη ή στη χώρα προέλευσης (εξαρτάται από τις ανάγκες), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα περαιτέρω εκπαίδευσης παράλληλα με το επάγγελμα». «Στο τέλος των σπουδών, ο απόφοιτος λαμβάνει συνήθως κάποια προσφορά για θέση εργασίας. Ο πρώτος μισθός κυμαίνεται στη Γερμανία μεταξύ 2.700 και 2.800 ευρώ» λέει η φαρμακευτική.

Οσο για τη Lidl: «Στόχος μας είναι, μετά την αποφοίτησή σας, να αναλάβετε πλήρως τη θέση του Προϊσταμένου Πωλήσεων στην εταιρεία μας, έχοντας υπό την ευθύνη σας έως και 5 καταστήματα με περίπου 80 εργαζομένους» αναφέρει το προσκλητήριό της στους Ελληνες αποφοίτους Λυκείου.

Η Lidl δίνει τη δυνατότητα ο ενδιαφερόμενος να επιλέξει ανάμεσα σε σπουδές στο Διεθνές Λιανεμπόριο ή στο Εμπόριο Καταναλωτικών Ειδών, στο εκπαιδευτικό ίδρυμα Hochschule Mosbach. Οι θεωρητικές σπουδές θα εναλλάσσονται κάθε τρεις μήνες με εργασία σε καταστήματα Lidl, ενώ με τη λήξη της τριετούς φοίτησης οι απόφοιτοι θα αποκτούν Bachelor of Arts.

Keywords
Τυχαία Θέματα