Γιατί επιστρέφουν οι επενδυτές στην Ελλάδα – Exotix: “Ισχυρό ενδιαφέρον για οτιδήποτε ελληνικό”

Oι επενδυτές ποντάρουν στην ανάκαμψη της Ελλάδας, γράφει το Bloomberg, καθώς αυξάνονται τα θετικά ξένα δημοσιεύματα και οι αισιόδοξες αναλύσεις για την πορεία της οικονομίας της χώρας.

Με αφορμή την πώληση δομημένων ομολόγων των Ελληνικών Πετρελαίων από την Bank of America Merrill Lynch (άντλησε το ποσό των 8 εκατ. δολ.

από δομημένους τίτλους που στηρίχθηκαν στα ομόλογα των ΕΛΠΕ), το πρακτορείο αναφέρει πως οι επενδυτές “επιστρέφουν στην Ελλάδα”.

Υπάρχει ένα ισχυρό momentum για οτιδήποτε ελληνικό αυτή τη στιγμή, σχολιάζει από την πλευρά του ο Gabriel Sterne, οικονομολόγος της Exotix στο Λονδίνο.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, από τον οίκο αξιολόγησης Fitch Ratings, η οποία οδήγησε τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών.Όπως σχολιάζει ο Nordine Farsi, επικεφαλής της Landesbank Baden-Wuerttemberg, το θετικό momentum «χτίζεται» στην Ελλάδα, ενώ μερίδα επενδυτών εκτιμά ότι τα χειρότερα πέρασαν και αναζητούν ευκαιρίες για να επωφεληθούν από την ανάκαμψη.
Keywords
Τυχαία Θέματα