Γιατί θα συνεχίσουν να …πρεσάρουν την Ελλάδα οι δανειστές για τις μεταρρυθμίσεις

Oι Ευρωπαίοι εταίροι δεν θελουν να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ, αλλά παράλληλα θέλουν να διατηρήσουν την πίεση στη χώρα για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, προσφέροντας τα χρήματα της διάσωσης σε μικρές δόσεις υπό την προϋπόθεση εφαρμογής των μέτρων, αναφέρει το Bloomberg.

“Δεδομένων των συνεχών καθυστερήσεων στις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, η διατήρηση

της πίεσης στην ελληνική κυβέρνηση αποτελεί μια εύλογη στάση” ανέφερε στο Bloomberg, o Αναστάσιος Βαμβακίδης, αναλυτής της BofA.

“Η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα σε υπο-δόσεις, σημαίνει ότι παραμένουν οι κίνδυνοι για την ελληνική αγορά” πρόσθεσε.

“Είναι ξεκάθαρο ότι οι δανειστές θέλουν να διατηρήσουν την πίεση γιατί υπάρχει η συνειδητοποίηση πως οι περικοπές στον αριθμό των εργαζομένων στο δημόσιο και η αύξηση των εσόδων από φόρους είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις” σημείωσε ο Wolfango Piccoli, στέλεχος της Teneo Intelligence στο Λονδίνο.

“Αλλά μέχρι να ολοκληρωθούν οι γερμανικές εκλογές, θα επικρατήσει ηρεμία. Καμία από τις οντότητες αυτές δεν θέλει μια τελική αναμέτρηση πριν τις εκλογές” πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα