Γιώργος Καραϊβάζ: Αδέλφια οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία – Πως τους έπιασε η ΕΛΑΣ – Τι δηλώνει η σύζυγός του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, με την Ελληνική Αστυνομία να προχωρά σε δύο συλλήψεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, οι δυο συλληφθέντες είναι αδέρφια ηλικίας 40 και 48 ετών και ο ένας εξ αυτών φέρεται να εμπλέκεται και στην εν ψυχρώ δολοφονία του πυγμάχου και μπόντι μπίλντερ στο Γαλάτσι το 2021.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ

τα δυο αδέρφια εντοπίστηκαν σε Νίκαια και Γέρακα μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από την ανακρίτρια και το πρωί του Σαββάτου θα οδηγηθούν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία.

Η άκρη του νήματος βρέθηκε μέσα από ένα όχημα που εντοπίστηκε από κάμερες ασφαλείας λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο. Το όχημα αυτό διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε εταιρία, τα στοιχεία της οποίας περιήλθαν σε γνώση της Αστυνομίας.

Τα αδέλφια φέρονται να επέβαιναν στο λευκό βαν που εντοπίστηκε από τις κάμερες ασφαλείας. Το βαν είχε, σύμφωνα με την Αστυνομία, υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία. Δηλαδή οι επιβαίνοντες αποτελούσαν την ομάδα υποστήριξης των δύο εκτελεστών που επέβαιναν στο σκούτερ, το οποίο σταμάτησε δίπλα στον δημοσιογράφο και τον «γάζωσε».

Ωστόσο, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο ένας εκ των δυο να είναι και ο εκτελεστής του Καραϊβάζ. Και αυτό γιατί από το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν συλλέξει οι άνδρες της Ασφαλείας από την ευρύτερη περιοχή, εικάζουν πως ο ένας εκ των συλληφθέντων μετέβαινε στο λευκό βαν και ο άλλος στη μοτοσυκλέτα που για αρκετά χιλιόμετρα πορεύονταν μαζί. Οι δυο κατηγορούμενοι που χαρακτηρίζονται ως «σκληροί» και «αδίστακτοι κακοποιοί» δεν έδωσαν κατάθεση στους αστυνομικούς του ανθρωποκτονιών, καθώς αύριο θα διαβούν την πόρτα του εισαγγελέα.

Το πρωί του Σαββάτου, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των στοιχείων για τη σύλληψη των δύο ανδρών, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Γιώργος Καραϊβάζ: «Νιώθω δικαιωμένη» λέει η σύζυγός του

Για τις δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του άνδρα της μίλησε η Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ. Εμφανώς συγκινημένη μίλησε για δικαίωση και εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην ΕΛΑΣ.

«Το πίστευα (σ.σ. ότι θα έρθει αυτή η στιγμή). Και αυτό φαίνεται από τις τελευταίες μου συνεντεύξεις που έγιναν με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από την δολοφονία του Γιώργου. Ήμουν πεπεισμένη ότι θα έχει θετική έκβαση η κατάσταση, από τις επαφές μου με τον διευθυντή του ανθρωποκτονιών. Σήμερα νωρίς το μεσημέρι με ενημέρωσε ότι έχουν ήδη προβεί σε δύο συλλήψεις» ανέφερε η Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ, μιλώντας στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Και συνέχισε: «Δεν γνωρίζω εάν θα γίνουν στην συνέχεια άλλες συλλήψεις. Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη. Νιώθω δικαιωμένη. Είμαι σίγουρη θα φτάσει μέχρι το τέλος. Πιστεύω όμως ότι για να προβούν στις συλλήψεις αυτές έχουν όλο το πλέγμα γύρω από τη δολοφονία του Γιώργου, διότι -όπως έχω πει- ανώτατος αξιωματικός μου είχε πει ότι είναι θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να συλληφθούν οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ». «Ευχαριστώ τους Έλληνες αξιωματικούς οι οποίο με πολύ κόπο και προσπάθεια κατάφεραν να συλλάβουν τους ανθρώπους αυτούς. Είμαι πεπεισμένη ότι η Ελληνική δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει» κατέληξε η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ.

Δυο συλλήψεις για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ανακοίνωσε ο Τ.Θεοδωρικάκος

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα