ΓΚ. ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ: Έχω φέρει περισσότερα χρήματα απ’ όσα έχω βγάλει

15:36 9/3/2015 - Πηγή: BankWars

(upd) Τα χρήματα που έχω φέρει στην Ελλάδα είναι περισσότερα από όσα έχω βγάλει, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, απαντώντας στην έντονη κριτική που έχει δεχθεί για μεταφορά των καταθέσεων του στο εξωτερικό.

Tην περίοδο που προχώρησε σε αυτήν την κίνηση [σ.σ. το 2012], επικρατούσε διαφορετική κατάσταση, ένας διαφορετικός ΣΥΡΙΖΑ, μια διαφορετική Ευρώπη, εξήγησε, και διευκρίνισε ότι έχει

επενδύσει τα χρήματά του σε Αμοιβαία Κεφάλαια στις ΗΠΑ.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν έχει λάβει καμία επιστολή από τον πρόεδρο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Π. Νικολούδη, αλλά ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ και σημείωσε ότι ως ο τότε προϊστάμενος του πολιτικού γραφείου (του Λουκά Παπαδήμου) δεν ενέπιπτε σε αυτούς που έπρεπε να κάνουν δήλωση «πόθεν έσχες».

Σχετικά με το «email Χαρδούβελη», ο Γκ. Χαρδούβελης υπογράμμισε ότι «έπρεπε να γίνει μια μελέτη για το ασφαλιστικό», προσθέτοντας ότι δεν προβλεπόταν καμία περικοπή συντάξεων και σημειώνοντας ότι την ίδια πρόβλεψη έχει υπογράψει και η νυν κυβέρνηση στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις, επισήμανε ότι είχαν θεσμοθετηθεί και δεν συμπεριλαμβάνονταν στο email, σε αντίθεση με την αλλαγή του ΦΠΑ, που όπως ανέφερε προβλεπόταν αύξησή του για τα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%, επειδή οι ξένοι θεωρούσαν ότι «θα είχαμε δημοσιονομικό κενό ύψους περίπου 2,6 δισ. από τον Οκτώβριο».

«Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης αντιπροτάθηκαν μέτρα, μόνο εφόσον ο προϋπολογισμός παρέκκλινε των στόχων εντός της χρονιάς», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «μόνον ένας από τους τρεις θεσμούς είχε πειστεί για το κλείσιμο της αξιολόγησης τον Δεκέμβριο, ενώ ΕΚΤ και ΔΝΤ δεν συμφωνούσαν».

Το bankwars.gr ανέφερε νωρίτερα:

«Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα κι εγώ, όπως φοβήθηκε η μισή Ελλάδα», δήλωσε ο Γκίκας Χαρδούβελης μετά το σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη του Real ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει μεταφέρει τις καταθέσεις του στο εξωτερικό.

«Και επειδή είχα μπροστά μου πληρωμές, έβγαλα κάποια χρήματα. Δεν τα έβγαλα όλα. Τα περισσότερα χρήματά μου είναι στην Ελλάδα, αλλά ήθελα να έχω και κάποια χρήματα έξω εκεί που θα τα χρειαζόμουν.

Αυτό διδάσκω και στους φοιτητές μου: ότι πρέπει να έχεις ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο», εξήγησε μιλώντας σήμερα το πρωί στο Star Channel, ο κ. Χαρδούβελης, επαναλαμβάνοντας πως όλα όσα έκανε έγιναν με απολύτως νόμιμο τρόπο.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως έπεσε θύμα, καθώς κανείς δεν τον ενημέρωσε θεσμικά, αλλά έμαθε για το θέμα από τον Τύπο.

«Ειπώθηκαν πολλά ψέματα. Εχουν γραφτεί απίστευτα πράγματα για εμένα. Θεωρώ ότι είμαι θύμα», είπε -μεταξύ άλλων- ο κ. Χαρδούβελης, λέγοντας πως «τα χρήματα είναι και δικαιολογημένα και φορολογημένα και δηλωμένα.

Εγώ και η σύζυγός μου δουλεύουμε πάνω από 35 χρόνια. Είμαστε στελέχη επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα στο εξωτερικό έχουμε ζήσει τουλάχιστον 20 χρόνια».

«Ελπίζω όταν βγει το πόρισμα να έχει την ίδια δημοσιότητα που έχει όλη αυτή η κατάσταση. Το να το μαθαίνω από τον Τύπο δεν είναι σωστό», τόνισε ακόμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα