Γκ. Χαρδούβελης: Στα μέτρα του email μου οδηγείται η κυβέρνηση

17:02 2/3/2015 - Πηγή: BankWars


Η κυβέρνηση θα καταλήξει στο σημείο που ήταν ο ίδιος όταν έστειλε το περίφημο email στην τρόικα, με ακόμη χειρότερα ίσως δεδομένα, προειδοποίησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.
Σε δηλώσεις του στον σταθμό Real, ο Γκ. Χαρδούβελης τόνισε ότι το δημοσιονομικό κενό μεγαλώνει συνεχώς όσο καθυστερεί η αξιολόγηση, ενώ η οικονομική ανάκαμψη έχει χάσει τη δυναμική που

παρουσίαζε τον προηγούμενο Οκτώβριο.
Απόδειξη για αυτό, επισήμανε, είναι ότι τα έξοδα έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνονται χαμηλότερα από τις προβλέψεις.
Σύμφωνα με τον πρώην ΥΠΟΙΚ, υπαρκτός είναι ο κίνδυνος πιστωτικού επεισοδίου, καθώς τον Μάρτιο θα δημιουργηθεί ταμειακό έλλειμμα της τάξεως των 4 δισ. ευρώ.
Εάν οι εταίροι δεν εγκρίνουν την άρση του πλαφόν στην έκδοση έντοκων γραμματίων, προειδοποίησε, θα είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί αυτό το κενό.
«Οι εταίροι δεν έκλεισαν την αξιολόγηση τον Νοέμβριο ώστε να έχουν στο χέρι την επόμενη κυβέρνηση και να την βάλουν στο μαντρί όπως και συμβαίνει», είπε χαρακτηριστικά.
«Εμείς με το ΔΝΤ θα φτιάχναμε μια πιστωτική γραμμή στήριξης, ήδη είχαμε βγει στις αγορές ως κυβέρνηση. Αν μας επικροτούσαν με το κλείσιμο της αξιολόγησης, νομίζω ότι τα spread θα έπεφταν και θα βγαίναμε εύκολα στις αγορές οπότε δεν θα χρειαζόμαστε επιπλέον χρήματα», πρόσθεσε ο κ. Χαρδούβελης.

Keywords
Τυχαία Θέματα