“Γλυκαίνει” την τρόικα για διπλή δόση η κυβέρνηση – Διαψεύδει ο Γ.Στουρνάρας

[UPD] Διαψεύδει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με την τρόικα, προκειμένου να λάβει «διπλή δόση» από τους δανειστές της.

«Δεν τίθεται τέτοιο θέμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Νωρίτερα το BankWars μετέδιδε: ”Γλυκαίνει” την τρόικα για διπλή δόση η κυβέρνηση

Πιέσεις στους ευρωπαιους εταίρους

θα ασκήσει η κυβέρνηση ώστε να πάρει “διπλή δόση” από την τρόικα και να αποφύγει την επίσκεψή της στην Αθήνα τον Ιούνιο. Παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών, άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο το οποίο θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα, με την προϋπόθεση όμως ότι η ελληνική πλευρά θα είναι έτοιμη σε όλα και θα έχει καλύψει όλα τα προαπαιτούμενα που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές.

Χθες το Euroworking Group ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Η καταβολή του ποσού αναμένεται να γίνει στο τέλος της εβδομάδας (Πέμπτη ή Παρασκευή). Πλέον, αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να εξασφαλίσει την εκταμίευση από την Ευρωζώνη των 4,2 δισ. ευρώ στις 13 Μαΐου (δόση του πρώτου τριμήνου) και ει δυνατόν την ταυτόχρονη έγκριση της διάθεσης των 3,2 δισ. ευρώ που αποτελούν τη δόση του δευτέρου τριμήνου.

Το εγχείρημα είναι δύσκολο, αλλά εφόσον το οικονομικό επιτελείο κατορθώσει να πείσει τους εταίρους της χώρας, τότε θα εξασφαλίσει και την αποπληρωμή των ομολόγων ύψους 5,6 δισ. ευρώ στις 20 Μαΐου, αλλά και τη διατήρηση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας στα επίπεδα των 3 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα στην εισήγησή της χθες, αναγνώρισε την καλή και σκληρή δουλειά του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου, επισήμανε την χρηστή δημοσιονομική διαχείριση και απέδωσε τα εύσημα στην ελληνική πλευρά για την άμεση και ορθή αντιμετώπιση της κρίσης στην Κύπρο και των επιπτώσεών της στην ελληνική οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα