Γ.Προβόπουλος: Δίνει “μάχη” στο Λονδίνο για την αξιοπιστία των ελληνικών τραπεζών

Κρίσιμες επαφές θα έχει αύριο και μεθαύριο στο Λονδίνο ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, ο οποίος έχει προγραμματίσει συναντήσεις με μεγάλους επενδυτικούς οίκους και τράπεζες, αλλά και εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, με στόχο την ενημέρωσή τους για τις θετικές αλλαγές που έχουν γίνει στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Προβόπουλος θα συναντηθεί με επενδυτικούς οίκους όπως η Morgan

Stanley, η UBS, η JP Morgan, η Goldman Sachs, καθώς και μεγάλες τράπεζες όπως η Citibank, η Deutsche Bank και η Credit Suisse. Στο πρόγραμμα των συναντήσεών του έχουν συμπεριληφθεί και εκπρόσωποι των μεγάλων μέσων ενημέρωσης.

Ο διοικητής της ΤτΕ αναμένεται να επισημάνει την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε ό,τι αφορά τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας και το θέμα της ανταγωνιστικότητας, καθώς και το εύρος των διαρθρωτικών αλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί.

Το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί στις εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, με ιδιαίτερη έμφαση στις συγχωνεύσεις και την ανακεφαλαιοποίηση. Ο διοικητής της ΤτΕ θα υπογραμμίσει τον σημαντικό ρόλο της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταθετών, η οποία με τη σειρά της θα επιταχύνει τη διαδικασία επιστροφής των καταθέσεων στις τράπεζες.

Το σημαντικότερο στοιχείο, ωστόσο, είναι ότι μέσω των συγχωνεύσεων και της ανακεφαλαιοποίησης θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάκτηση της πρόσβασης στις διεθνείς αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα