Γ.Στουρνάρας-Bloomberg: Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών: Δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για διαφοροποίηση των όρων

09:36 7/2/2013 - Πηγή: BankWars

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

- Μια ανάκαμψη μπορεί να εμφανιστεί σε μηνιαία ή σε τριμηνιαία βάση προς το τέλος του έτους.

- «Μην ξεχνάτε ότι το ΔΝΤ έχει κάνει την αυτοκριτική του δηλώνοντας πως έχουν επιβάλει πολλά μέτρα στην ελληνική οικονομία. Δε νομίζω πως περαιτέρω

λιτότητα είναι λύση στο πρόβλημα. Τώρα χρειαζόμαστε ανάπτυξη και ιδιωτικοποιήσεις»

- Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών: Δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για διαφοροποίηση των όρων. Η δημιουργία μιας «bad bank» για να αναλάβει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, «δεν αποτελεί προτεραιότητα».

- Υπάρχουν επαρκή στοιχεία της αγοράς για το ότι η εμπιστοσύνη επανέρχεται, επισημαίνοντας την αύξηση στις τιμές των ομολόγων και των ροών καταθέσεων στις τράπεζες.

- Το 2013 θα είναι ένα πολύ δύσκολο έτος. «Έχουμε κόψει μισθούς, έχουμε κόψει συντάξεις, οι φόροι αυξήθηκαν, επομένως πρόκειται να είναι ένα πολύ δύσκολο έτος. Οι αγρότες είναι στους δρόμους, οι ναυτεργάτες είναι στους δρόμους. Προσπαθούμε να κάνουν το καλύτερο δυνατό».

- Οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση του χρέους είναι ευπρόσδεκτη, ό,τι και εάν είναι. «Θα χαιρέτιζα μια περαιτέρω μείωση των επιτοκίων. Δεν θέλουμε μειώσεις που να προκαλέσουν ζημιές στις άλλες πλευρές»

Keywords
Τυχαία Θέματα