Η Google αναπτύσσει με τη Motorola ένα smartphone ( X Phone). Ακολουθεί το tablet

Η Google, μπορεί να θεωρείται ως ένας από τους μεγάλους «παίκτες» του κόσμου των smartphones, λόγω του Android, αλλά εκτιμά ότι έχει έρθει η ώρα να παρουσιάσει και τη δική της πρωτοποριακή συσκευή: Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, αναπτύσσει σε συνεργασία με τη Motorola (η οποία της ανήκει) ένα

smartphone (εσωτερικά είναι γνωστό ως X Phone), το οποίο θα ακολουθηθεί ενδεχομένως αργότερα και από ένα tablet, που αντιστοίχως αποκαλείται «X Tablet».

Πίσω από το όλο πρόγραμμα βρίσκεται ο Λίορ Ρον, πρώην product manager, ο οποίος βρισκόταν στο χώρο των υπηρεσιών χαρτών. Στο επίκεντρο του προγράμματος, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, βρίσκεται ο εφοδιασμός των συσκευών με εξελιγμένες κάμερες και ισχυρό λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών. Επίσης, θεωρείται πως άλλες καινοτομίες οι οποίες εικάζεται πως ενδεχομένως να παρουσιαστούν στο smartphone και το tablet της εταιρείας θα είναι εύκαμπτες οθόνες και κεραμικά υλικά, που θα τα κάνουν πιο ανθεκτικά, καθώς και λογισμικό αναγνώρισης χειρονομιών και εικόνας από τη Viewdle, την οποία η Motorola Mobility αγόρασε τον Οκτώβριο.

Η Motorola είχε αγοραστεί από την Google πριν από επτά μήνες, αντί 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, αναλυτές του χώρου εκφράζουν τον προβληματισμό ότι εάν η Google κυκλοφορήσει όντως αυτές τις συσκευές, ενδεχομένως να έρθει σε σύγκρουση με τους κατασκευαστές συσκευών που χρησιμοποιούν «παραδοσιακά» Android και τις εφαρμογές του, όπως η Samsung, με την οποία αυτή τη στιγμή συνεργάζεται στενά.

Σε «αντίποινα», αυτές οι εταιρείες θα μπορούσαν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν εκδόσεις του Android χωρίς εξαιρετικά επιτυχημένες εφαρμογές της Google, όπως το Google Search, το Google Maps και ο browser της εταιρείας, Chrome.

Keywords
Τυχαία Θέματα