Η Pimco επιμένει στα €10δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών

Στα €10 δισ. επιμένει η Pimco σε σχέση με τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, πράγμα που καθιστά τις επόμενες μέρες ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς σήμερα ξεκινά τις συνεδρίες της η Συντονιστική Επιτροπή. Λόγω κακοκαιρίας στην Ευρώπη καθυστέρησε η άφιξη των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)

κι έτσι η πρώτη συνεδρία έχει οριστεί για σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξακολουθούν να υπάρχουν ισχυρές απόψεις μεταξύ των μερών της Συντονιστικής, με τη δική μας πλευρά να επιμένει σε χαμηλότερα ποσά και οι της ΕΚΤ και Pimco σε υψηλότερα. Δεν αποκλείεται μάλιστα εάν οι εκπρόσωποι της Τρόικας και της Κύπρου δεν καταλήξουν σε κοινό συμπέρασμα, τότε η υπόθεση τράπεζες να πάρει μερικές ακόμα μέρες αναβολή και να μην ανακοινωθεί ποσό την Παρασκευή.

Απ’ ό,τι φαίνεται, με τις «παραδοχές» που χρησιμοποιεί η Pimco η «ψαλίδα» στην Τράπεζα Κύπρου ανοίγει εξαιτίας των δανείων σε επιχειρηματίες ανάπτυξης γης.

Κι όλα αυτά ενώ από τη Γερμανία εξακολουθούν να μας «πυροβολούν». Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» επαναλαμβάνει τα περί ξεπλύματος και επικαλούμενο έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας, κάνει αναφορά για Ρώσους ολιγάρχες. Υποστηρίζει πως είναι και ο λόγος για τον οποίο το Eurogroup καθυστερεί το πρόγραμμα βοήθειας προς την Κύπρο. Επαναφέρει επίσης θέμα αύξησης του εταιρικού φόρου και αναφέρεται σε δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Τρόικα, Γιιργκ Άσμουσεν, ο οποίος τώρα ζητά περισσότερες υποχωρήσεις από την κυπριακή κυβέρνηση.

Περισσότερα στο σημερινό φύλλο του «Φιλελευθέρου»

Keywords
Τυχαία Θέματα