Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΗ “ΧΡΥΣΗ” ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ – ΑΠΟΝΤΕΣ ΟΙ “ΕΝΟΧΟΙ” ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Η Ελλάδα υποδέχθηκε χθες τη χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη. Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και κυρίως στην ιδιαίτερη πατρίδα της τη Δράμα, εκατοντάδες άνθρωποι απλοί, φίλοι, συγγενείς και συμπολίτες είπαν μπράβο και συμμετείχαν στην χαρά της για την τεραστίων διαστάσεων επιτυχία της.

Απόντες – ΚΑΙ

ΣΩΣΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΡΑΖΑΝ – οι πολιτικοί και δημοτικοί άρχοντες (μόνο ο σεμνός υπουργός Π.Κουρουπλής και αυτός…σαν βρεγμένη γάτα στο αεροδρόμιο) που ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ δεν προσέφεραν στην αθλήτρια αλλά και σε δεκάδες άλλους συναδέλφους της.

«Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη. Έκανα τον γύρο της πλατείας με το αμάξι. Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή. Έκλαιγα μέσα στο αυτοκίνητο», ήταν οι πρώτες δηλώσεις της Άννας στη Δράμα.

Νωρίτερα, κατά την υποδοχή της στο αεροδρόμιο Μακεδονία η 20χρονη σκοπεύτρια είπε πως το χρυσό μετάλλιο ήταν όνειρο ζωής. «Μου έλειψε η μητέρα μου, οι φίλοι, ο αδελφός μου, όλοι μου έλειψαν» δήλωσε , με την μητέρα να τονίζει πως «η αξία τους και το βάρος τους δεν υπολογίζονται». «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις τα συναισθήματα», πρόσθεσε.

«Είναι μεταφορικά βαρύ το μετάλλιο», συμπλήρωσε η Ολυμπιονίκης ενώ σχολιάζοντας την κατεδάφιση του αυτοσχέδιου σκοπευτηρίου της στη Δράμα ανέφερε: «Όπως και δήλωσα πριν από λίγο στην Αθήνα, με απογοήτευσε αυτή η κίνηση γιατί ήταν πολύ αιφνίδια και έγινε με πολύ βίαιο τρόπο».

Τώρα η Άννα Κορακάκη ετοιμάζεται για διακοπές και ξεκούραση. «Θα πάω σύντομα διακοπές γιατί το χρειάζομαι». «Ήταν δυο πολύ δύσκολα χρόνια με πολύ σκληρή δουλειά, πολλές προπονήσεις, πολλές στερήσεις», εξήγησε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η χρυσή Ολυμπιονίκης ανέφερε πως «πριν δύο χρόνια τα παράτησα, αυτό που με έκανε να το σκεφτώ ήταν η συμπεριφορά της Ομοσπονδίας, αλλά είχα ατσάλινη θέληση, τίποτα δεν πρόκειται να με πτοήσει, ίσως και να πείσμωσα με αυτό που είχε γίνει και κατάφερα αυτά που κατάφερα».

«Με στηρίζουν οι γονείς μου, ο πατέρας μου και όλοι μου οι φίλοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το κορίτσι που ξεπέρασε τον εαυτό της στο Ρίο κερδίζοντας δύο μετάλλια έφτασε στη Θεσσαλονίκη με αεροσκάφος της Aegean Airlines, συνοδευόμενη από τον πατέρα της.

Η «χρυσή» Αννα Κορακάκη πάτησε Ελλάδα. Εφτασε λίγο με τις 13:15, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με δίωρη καθυστέρηση, μετά την περιπέτεια που είχε στη Ρώμη στον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αρχές για τα όπλα που είχε μαζί της. Δεκάδες Έλληνες κρατώντας σημαίες, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, υποδέχθηκε την χρυσή Ολυμπιονίκη και τον πατέρα της. «Είναι από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου. Έρχεται η ελπίδα από την προσπάθεια ενός παιδιού, που κάτω από δύσκολες συνθήκες με όπλο την επιμονή και τη θέληση έκανε το όνειρο πράξη. Είναι ένα παράδειγμα για όλους. Να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες και επιστρατεύοντας ο καθένας τα αποθέματα που έχει μέσα του, μπορούμε να κερδίσουμε τη συνολική και την προσωπική προσπάθεια. Η Άννα είναι το παιδί όλων των Ελλήνων. Η πολιτεία θα κάνει όσα δεν έκανε μέχρι σήμερα. Οφείλει να τα κάνει, να μη μένει σε λόγια, αλλά να τα κάνει πράξεις», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε η Αννα Κορακάκη: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Θα μου πάρει λίγο καιρό. Με βοηθάτε σε αυτό, γιατί εκεί δεν το είχα καταλάβει. Τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα. Ήταν όνειρο ζωής για μένα πριν καν γίνω αθλήτρια, γιατί θαύμαζα τους αθλητές και τους πρωταθλητές. Εγώ του θαυμάζω όλους ανεξάρτητα από αποτελέσματα,» είπε η Αννα Κορακάκη. Δούλεψα πολύ σκληρά για να έρθουν αυτά τα δύο μετάλλια. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη. Ήθελα ένα μετάλλιο, αλλά το όνειρό μου εκπληρώθηκε εις διπλούν. Ευελπιστούσα να είμαι στον τελικό και στα δύο αγωνίσματα, διαχειρίστηκα σωστά τα συναισθήματά μου και πήρα τα δύο μετάλλια», τόνισε η ίδια.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι η πρώτη Ελληνίδα με δύο μετάλλια σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων και ελπίζω να μην είναι τελευταία. Θέλω να δώσω κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με τον ελληνικό αθλητισμό και όσοι ήδη είναι αθλητές να πάνε ακόμη πιο ψηλά. Στόχος μου είναι να γίνει πιο γνωστή η σκοποβολή, γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αθλητών ολοένα μειώνεται».

Για μία ακόμα φορά η Αννα Κορακάκη αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε: «Αυτά τα μετάλλια δεν αναιρούν τίποτα. Ακόμη κι αν δεν πετύχαινα, θα τα ανέφερα όλα λεπτομερώς. Θέλω να ευχαριστήσω αποκλειστικά την οικογένειά μου, τους φίλους μου, όσους με στηρίζουν πριν γίνει όλο αυτό και όσους θα με στηρίζουν αφού τελειώσει όλο αυτό».

Στη συνέχεια μίλησε ο πατέρας της Τάσος Κορακάκης, που είναι φυσικά και ο προπονητής της: «Υπήρχαν δυσκολίες με τις προπονήσεις, εντάσεις μεγάλες, αλλά πρώτα είναι η σχέση πατέρα-προπονητή. Υπήρχε μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα και έγιναν σκληρές προπονήσεις. Δεν γινόταν να καθίσουμε κι άλλο χρόνο εκεί για να γυρίσουμε με την υπόλοιπη αποστολή, γιατί θέλαμε να ξεκουραστούμε».

Η Άννα Κορακάκη αναφέρθηκε στο γκρέμισμα του σκοπευτηρίου στο οποίο έκανε προπόνηση.

«Με εκνεύρισε πάρα πολύ αυτή η είδηση! Ήταν μια απαράδεκτη κίνηση! Θα μιλήσω για το θέμα με τον Δήμαρχο, όταν επιστρέψω στην Δράμα. Δεν με ρώτησε κανείς, ουσιαστικά έγινε με το «έτσι θέλω». Πιστεύω ότι το έκαναν επειδή ήταν μια εικόνα που δεν τιμούσε τη δημοτική αρχή. Είχα πράγματα εκεί. Δεν λέω, είναι χρήσιμο να γίνει κάτι καλύτερο, όμως όλα έγιναν τόσο βίαια και βιαστικά. Το ξήλωμα έγινε λίγες ώρες μετά από το πρώτο μετάλλιο. Όλα αυτά τα χρόνια έκανα προπονήσεις εκεί. Δεν σεβάστηκαν τον χώρο μας. Έπρεπε να κατασκευαστεί ένα νέο σκοπευτήριο αλλά πιο πριν, όταν το χρειαζόμουν. Έπρεπε να γίνει πριν πάω στο Ρίο, όμως δεν το είχα».

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην παρουσία των πολλών παιδιών που βρέθηκαν στην υποδοχή της. «Έχω αδυναμία στα μικρά παιδιά και χάρηκα πολύ που τα είδα στην υποδοχή. Ελπίζω αυτές οι επιτυχίες να γίνουν έναυσμα ώστε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και, ειδικότερα, με την σκοποβολή».

Οι Ιταλοί μπλόκαραν την Άννα Κορακάκη στο αεροδρόμιο λόγω των όπλων!

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες… Ακόμη και σε αυτές που έχουν κερδίσει δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το ένα εκ των οποίων μάλιστα, είναι χρυσό…

Την ώρα λοιπόν που η Άννα Κορακάκη έφτασε στην Ρώμη για να πάρει την πτήση που θα την… προσγείωνε στην Αθήνα, κλήθηκε για έλεγχο λόγω των όπλων που είχε στην τσάντα της.

Αυτός μάλιστα, κράτησε λίγο παραπάνω και έτσι η 20χρονη αθλήτρια έχασε το αεροπλάνο, με αποτέλεσμα η άφιξή της στην Ελλάδα να μεταφερθεί από τις 11:30 στις 13:30…

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η …ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Ήταν το Μάιο του 2015, λίγο αφότου είχε κατακτήσει τη πρόκριση στους Ολυμπιακούς όταν δήλωνε σε συνέντευξη της στο gazzetta.gr:

«Έχω πολλά παράπονα (σ.σ.: από την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας), αρκεί να σας πω ότι μετά την πρόκριση μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν με πήραν ένα τηλέφωνο να μου πουν συγχαρητήρια. Προπονητής μου είναι ο πατέρας μου, Τάσος Κορακάκης, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια περιμένει την ΣΚΟΕ να κάνει σχολή προπονητών για να πάρει το δίπλωμα, και τον κοροϊδεύουν.
Όλα ξεκίνησαν από τον πρώτο μου αγώνα στο εξωτερικό, όταν ο πατέρας μου τους ζήτησε τον αριθμό της πτήσης και το ξενοδοχείο για να με συνοδεύσει με δικά του έξοδα, αφού ήμουν μόλις 14 ετών, η απάντηση που πήρε από την ομοσπονδία ήταν ότι, «σου απαγορεύω να πας», φυσικά ο πατέρας μου έμεινε εμβρόντητος, ρωτώντας τους αν θα του απαγορεύσουν και την έξοδο από τη χώρα. Του είπαν λοιπόν ότι δεν θα του επέτρεπαν να με πλησιάσει την ώρα των αγώνων. Φυσικά, ο μπαμπάς μου ήρθε και όλα πήγαν μια χαρά, μπήκα στον τελικό έκανα ατομικό ρεκόρ και βγήκα 8η. Από κει και μετά άρχισε το πανηγύρι…

Γυρνώ πέρσι από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μόσχας, έχοντας πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ και δεν με περίμενε κανένας στο αεροδρόμιο. Μία εβδομάδα μετά είχαμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Βύρωνα κατεβαίνω από το λεωφορείο κι ενώ οι συναθλητές μου έσπευσαν να με συγχαρούν, οι κύριοι της ομοσπονδίας έκαναν ότι δεν με βλέπουν».

Στην ίδια συνέντευξη ο πατέρας της Τάσος Κορακάκης σημείωνε: «Τι να πω ότι δεν έχουμε ούτε φόρμες, 20 χρόνια στην εθνική ομάδα, δεν έχω πάρει ποτέ φόρμα της εθνικής ομάδας, εκτός από μία φορά στους Μεσογειακούς Αγώνες, οι οποίες ήταν δωρεά χορηγού. Προσπαθώ να ξεπεράσω μόνος μου αυτά τα προβλήματα αναζητώντας έναν χορηγό, αλλά δυστυχώς δεν είναι καθόλου εύκολο.

Ζητήσαμε να πάμε για ολυμπιακή προετοιμασία σε έναν μίτινγκ, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων και δεν μας έστειλαν πουθενά, ενώ είχαν λάβει από την ΕΟΕ 3.300 ευρώ για προετοιμασία. Όταν τους ρωτήσαμε που πήγαν αυτά τα χρήματα μας είπαν ότι ήταν για τα έξοδα των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι το οποίο είναι φυσικά αστείο, διότι αυτά καλύπτονται από τη ΔΟΕ».

Keywords
ελλαδα, αννα, αννα, aegean airlines, ελευθέριος βενιζέλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ολυμπιακοί αγώνες, αθηνα, θεσσαλονικη, δραμα, ΕΡΤ, aegean, βενιζελος, gazzetta, εοε, δοε, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, ομαδα διας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, αξια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, Ημέρα του παιδιού, σχεδιο αθηνα, αποτελεσματα, το θεμα, αεροδρομιο μακεδονια, γατα, δουλεια, εθνικη, θεμα, μητερα, ονειρο, πιεση, ρωμη, ρωτησε, σημαιες, τηλεφωνο, ωρα, aegean, aegean airlines, gazzetta.gr, αγωνες, αδυναμια, αεροπλανο, αεροδρομιο ελευθεριος βενιζελος, αεροδρομιο, άφιξη, βυρωνα, γινει, γονεις, διαστημα, δυστυχως, δηλωσεις, διπλωμα, εγινε, ευκολο, ευρω, ειπαν, ειπε, ελευθέριος βενιζέλος, ελπιδα, εβδομαδα, εξοδα, εοε, επρεπε, επιτυχια, ερχεται, εσωτερικων, ετων, εναυσμα, ζωης, ιδια, εικονα, ηρεμα, κυβερνηση, κινηση, κι αλλο, λεωφορειο, λογια, λογο, μακεδονια, ξεκουραση, ξενοδοχειο, ομαδα, οικογενεια, ολυμπιακη, ουσιαστικα, παιδι, παιδια, παμε, πολιτεια, προβληματα, πτηση, ρεκορ, ριο, συνεχεια, συντομα, συγχαρητηρια, τασος, φυσικα, φορμα, φορα, χρυση, χαρα, ωρες, φιλοι, χωρα, μια φορα, θελω να
Τυχαία Θέματα