Η Ελλάδα πιο επικίνδυνη και από τη….Συρία

Οι αγορές σε όλο τον κόσμο μπορεί να πιστεύουν ότι τα χειρότερα της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη έχουν περάσει, μετά από τρία ταραχώδη χρόνια, αλλά οι άνθρωποι που ελέγχουν τα κεφάλαια των επενδυτών δεν έχουν την ίδια άποψη.

Η ετήσια έρευνα της εταιρείας συμβούλων BDO διαπιστώνει ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη παραμένει μία από τις βασικότερες ανησυχίες τους, ενώ η Ελλάδα θεωρείται πιο επικίνδυνη χώρα για επενδύσεις και τη δημιουργία επιχειρήσεων από

ό, τι η Συρία, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο. «Τα εγκλήματα μίσους αυξάνονται, η ακροδεξιά ενισχύεται, ενώ η οικονομία βυθίζεται». Αυτό σχολιάζει χαρακτηριστικά η έρευνα.

Πάντως, η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που χρησιμοποιεί το ευρώ και περιλαμβάνεται στη λίστα με τις πιο επικίνδυνες χώρες. Η Ισπανία βρίσκεται στη τέταρτη θέση με τις πιο επικίνδυνες χώρες.

Παρά τις πρόσφατες ενδείξεις επιβράδυνσης, σύμφωνα με την έρευνα, η Κίνα θεωρείται η πιο ελκυστική χώρα για επενδύσεις, που συναγωνίζεται τις ΗΠΑ. Η Βραζιλία, η Ινδία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, επίσης, είναι στο top 10 των χωρών που θεωρούνται ελκυστικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα