Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ …ΞΕΣΠΑΘΩΣΕ! «ΣΚΙΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ”…

«Σκίστε τα χαρτιά της επιστράτευσης, τα χαρτιά της εφορίας και τα χαρτιά των χαρατσιών, αλλιώς τα μνημόνια θα μείνουν για πάρα πολλά χρόνια», είπε, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου. Το ΚΚΕ στηρίζει και τους αγώνες της φτωχής αγροτιάς, καθως οι αγρότες, με τα μέτρα, όπως είπε η κ.Παπαρήγα, έχουν χάσει το 40% του εισοδήματός τους.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΠΑ

Η γγ του ΚΚΕ επισήμανε ότι για τα “φιλέτα”,

ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ κλπ, «έχουν βγει τα μεγάλα μαχαίρια και οι αντιθέσεις είναι πολύ οξυμένες». «Κάποιοι λένε “δώστα στον Πούτιν”, κάποιοι άλλοι λένε “δώστα στον Ομπάμα”, ο λαός δεν πρέπει να μείνει θεατής σε αυτή την διαμάχη: Ούτε στον έναν, ούτε στον άλλον, λαϊκή περιουσία» κατέληξε, χαρακτηριστικά, η κ. Παπαρήγα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα λέει πως το ΔΝΤ «δεν ζήτησε και πολλά» και ότι «συζητάμε, γιατί δεν ακολουθήθηκε η συνταγή του ΔΝΤ, αλλά της ΕΕ», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να “τιμωρήσουμε” την Μέρκελ, πηγαίνοντας στο πλευρό του Ομπάμα και αντίστροφα».
«Το ΚΚΕ δίνει την μάχη για τη λαϊκή συμμαχία δυνάμεων που θα περάσει στην αντεπίθεση κατά της πολιτικής και του “νόμου και της τάξης”, αλλά και κατά της “άνοιξης” που υπόσχεται ο Ομπάμα, το ΔΝΤ και ο προσφάτως “καλός” κ. Τόμσεν» είπε η κ. Παπαρήγα.

ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙΣ Ο ΛΑΟΣ

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε, επίσης, ότι μπορεί η καπιταλιστική οικονομία στην Ελλάδα να μην φθάσει στο απόγειο της χρεοκοπίας, αλλά «σε κάθε περίπτωση, ο λαός θα βγει χρεοκοπημένος».

ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο εκλογών, η κ. Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά: «Και λοιπόν;», προσθέτοντας ότι «όσοι “έσκιζαν” τα μνημόνια, αποφάσισαν να διαπραγματευθούν».
«Η κοινοβουλευτική δημοκρατία, σήμερα, έχει ως έργο να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, είναι δική τους δημοκρατία, μπορεί να αλλάζουν πρόσωπα, αλλά πολιτική δεν αλλάζει. Τα οικονομικά επιτελεία της αστικής τάξης τα απασχολεί η αποτελεσματικότητα των κομμάτων της. Διεργασίες για πολιτικά σχήματα υπάρχουν και αν ο λαός δεν συνειδητοποιήσει ότι με αυτά πάνε να τον βάλουν στην γωνία, τότε το σύστημα θα κερδίσει χρόνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα