Η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ; ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ!

Περίπου τρεις ώρες κράτησε η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που απαρτίζουν το Eurogroup, με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα, και την υπέρβαση των δυσκολιών που παρατηρήθηκαν στη συνεδρίαση της 20ης Νοεμβρίου.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν όλες οι εναλλακτικές προτάσεις που εξετάζουν οι ευρωπαίοι εταίροι, προκειμένου να αποφευχθεί το νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που ζητά επίμονα το ΔΝΤ.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η μείωση των επιτοκίων

στα κρατικά δάνεια, η άτοκη περίοδος χάριτος για την πληρωμή των χρεών, η επιστροφή κερδών από τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, η επαναγορά κρατικών ομολόγων σε χαμηλές τιμές και η νέα επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύγκρουση ΔΝΤ – Γερμανίας έχει κάνει την παρέμβασή του προκειμένου να βρεθεί λύση για την Ελλάδα και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, έκαναν λόγο για αναβολή απόφασης για την Ελλάδα στο Eurogroup  της Δευτέρας, και οριστική απόφαση σε νέα συνεδρίαση του Eurogroup, που θα οριστεί για τις 3 Δεκεμβρίου.

Στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1 πριν από λίγο η Μαίρη Αρώνη από τις Βρυξέλλες μετέδωσε ότι “Το χάσμα μεταξύ Λαγκαρντ και γερμανών (Μέρκελ- Σόιμπλε) παραμένει αγεφύρωτο και τίποτα δεν δείχνει ότι τη Δευτέρα, θα δωθεί λύση στο θέμα!

 

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ BANKWARS ΜΕΤΕΔΙΔΕ:

Οι εξελίξεις τρέχουν! Αντί για τηλεδιάσκεψη αξιωματούχων της ευρωζώνης και του ΔΝΤ, το απόγευμα του Σαββάτου έχουμε τηλεδιάσκεψη υπουργών Οικονομικών!

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη  θα τεθούν στους υπουργούς όλα τα εναλλακτικά σενάρια της συνολικής απόφασης για την Ελλάδα. Όπως είχε πει ο πρόεδρος του Eurogroup, στην τηλεδιάσκεψη θα λάβουν μέρος αξιωματούχοι από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να εξετάσουν τα ζητήματα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, του χρηματοδοτικού κενού και της εκταμίευσης των επόμενων δόσεων των δανείων προς την Ελλάδα. Εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα λάβει στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου τουλάχιστον τα 31,5 δισ (οι κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για 35) και τα υπόλοιπα (μέχρι τα 44) τον Ιανουάριο.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ  στις συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες, όπως η Ανγκελα Μέρκελ  και ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ,  βάζουν τη «σφραγίδα» για οριστική απόφαση για την Ελλάδα τη Δευτέρα στο Eurogroup. Δεν υπάρχει κανένα άλλο περιθώριο, τονίζουν.

Εγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή και σε επίπεδο ηγετών αλλά και σε υπουργικό με στόχο τη λήψη απόφασης τη Δευτέρα, δήλωσε συνεργάτης του πρωθυπουργού. Κυβερνητικές πηγές επέμεναν  ότι η αποδέσμευση της δόσης θα γίνει αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Εurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, όπου θα ληφθεί και η οριστική απόφαση, ενώ από τα 44 δισ. ευρώ το βέβαιο είναι ότι τα 31,3 δισ. ευρώ θα δοθούν αμέσως. Τα υπόλοιπα, κατά πάσα πιθανότητα, μέσα σε ένα μήνα.

Keywords
Αναζητήσεις
content
Τυχαία Θέματα