ΗΠΑ ενδιάμεσες εκλογές: Όλα παίζονται στη Τζόρτζια για τον έλεγχο της Γερουσίας – Δεν πέτυχαν τους στόχους τους οι Ρεπουμπλικάνοι

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν  θα απευθύνει διάγγελμα στις 23:00 ώρα Ελλάδος (16:00) τοπική και όπως υποσχέθηκε θα κάνει εκτενή αναφορά στο αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών.

Σε θρίλερ εξελίσσεται ο έλεγχος της Γερουσίας  με τους Ρεπουμπλικανούς να κερδίζουν 48 έδρες και τους Δημοκρατικούς επίσης 48 σε σύνολο 100 εδρών. Οι πολιτείες των οποίων τα αποτελέσματα για τη Γερουσία δεν έχουν οριστικοποιηθεί είναι η Αριζόνα (προβάδισμα Δημοκρατικών), η Νεβάδα (προβάδισμα Ρεπουμπλικανών), η Αλάσκα (προβάδισμα Ρεπουμπλικανών) και η Τζόρτζια (ισχνό προβάδισμα Δημοκρατικών, θεωρείται

ισοπαλία).

Ο έλεγχος της Γερουσίας μπορεί να κριθεί και πάλι στη Τζόρτζια, εβδομάδες μετά την ημέρα των εκλογών, καθώς η αμφίρροπη κούρσα μεταξύ του Δημοκρατικού Ράφαελ Γουόρνοκ και του Ρεπουμπλικανού Χέρσελ Γουόκερ μπορεί να οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο στις 6 Δεκεμβρίου.

Με καταμετρημένο πάνω από το 99% των ψήφων, ο Γουόρνοκ προηγείται οριακά έναντι του Γουόκερ, ενός πρώην αστέρα του ποδοσφαίρου που υποστηρίχθηκε από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, ο Γουόρνοκ δεν έχει φτάσει ακόμη το όριο του 50% που απαιτείται για να αποφευχθεί ο δεύτερος γύρος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Edison Research. Ένας τρίτος υποψήφιος, ο Τσέις Όλιβερ (Libertarian), απέσπασε το 2% των ψήφων.

ΗΠΑ: Πανηγυρίζουν οι Ρεπουμπλικάνοι, «αντέχουν» οι Δημοκρατικοί

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα