ΗΠΑ: Οκτώ νεκροί από τροχαίο στη διάρκεια καταδίωξης υπόπτου για διακίνηση μεταναστών

Οκτώ άνθρωποι, μεταξύ τους μετανάστες από την Ονδούρα, έχασαν τη ζωή τους χθες Τετάρτη στο Τέξας των ΗΠΑ σε τροχαίο δυστύχημα κατά τη διάρκεια καταδίωξης ενός άνδρα,  υπόπτου για διακίνηση μεταναστών.

Ο οδηγός που προκάλεσε το μοιραίο δυστύχημα μετέφερε πέντε μετανάστες χωρίς χαρτιά και προσπάθησε να ξεφύγει από την αστυνομία κοντά στην πόλη Μπέιτσβιλ, περίπου 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Μεξικό, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος των υπηρεσιών δημόσιας ασφάλειας στο Τέξας.

Συγκεκριμένα, καθώς

προσπαθούσε να κάνει προσπέραση, συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δυο επιβαίνοντας σε αυτό, ο ύποπτος και οι πέντε επιβάτες του, συνέχισε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν οι παράτυποι μετανάστες από την Ονδούρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αφότου ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν, οι αμερικανικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε περίπου 6 εκατ. επαναπροωθήσεις στα νότια σύνορα με το Μεξικό. Έναν χρόνο προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές, τον Νοέμβριο του 2024, το ζήτημα της μετανάστευσης συνεχίζει να προκαλεί σφοδρές πολιτικές αντιπαραθέσεις στις ΗΠΑ, με τους Ρεπουμπλικάνους να συνεχίζουν να κατηγορούν τους κυβερνώντες Δημοκρατικούς πως έχουν μετατρέψει τα σύνορα σε «σουρωτήρι».

Keywords
Αναζητήσεις
ipa-okto-nekroi-apo-trochaio-sti-diarkeia-katadioxis-ypoptou-gia-diakinisi-metanaston.htm
Τυχαία Θέματα