Ηπια πτώση στη Wall Street με το πετρέλαιο και τη Fed στο επίκεντρο

Ηπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην απόφαση νομισματικής πολιτικής της Fed την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ στις ανησυχίες για τον πληθωρισμό ήλθε να προστεθεί η αύξηση των τιμών πετρελαίου.

Oι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στη διήμερη συνεδρίαση

που θα ξεκινήσει την Τρίτη. Οι traders δίνουν πιθανότητα 99% να μην προχωρήσει η κεντρική τράπεζα σε αύξηση των επιτοκίων, σύμφωνα με τα προθεσμιακά συμβόλαια.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο, επεκτείνοντας το ράλι που επέφερε η ανθεκτική ζήτηση σε συνδυασμό με την περιορισμένη παραγωγή από τη Σαουδκή Αραβία και τη Ρωσία.

Ο Dow Jones χάνει μόλις 0,1% και κινείται στις 34.579,7 μονάδες

O S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,09% στις 4.446,1 μονάδες

O Nasdaq υποχωρεί κατά μόλις 0,02% στις 13.705,7 μονάδες

To αμερικανικό αργό και το Brent σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2022 τη Δευτέρα, με το Brent να πλησιάζει τα 95 δολάρια. Η αμερικανική ποικιλία καταγράφει άνοδο 1,2% στα 91,8 δολάρια. Από την αρχή του τριμήνου έχει ενισχυθεί 30%.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,18% στα 1.949 δολάρια ανά ουγγιά

Το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,067 δολ./ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
ipia-ptosi-sti-wall-street-me-to-petrelaio-kai-ti-fed-sto-epikentro.htm
Τυχαία Θέματα