Ιράν: 25 νεκροί και πολλοί τραυματίες από εκρήξεις σε τελετή κοντά στον τόπο ταφής του Κ. Σουλεϊμανί

15:02 3/1/2024 - Πηγή: BankWars

Δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την πόλη Κερμάν του Ιράν, κοντά στο νεκροταφείο όπου είναι θαμμένος o Κασέμ Σουλεϊμανί, επικεφαλής της Δύναμης Κουντς του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 25 νεκρούς και 40 τραυματίες από τις εκρήξεις, η αιτία των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστη.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της επαρχίας Κερμάν δήλωσε ότι προκλήθηκαν από βόμβες, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων έχει φθάσει στον τόπο του συμβάντος.

Αξίζει

να σημειωθεί ότι πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην περιοχή για μια τελετή με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Σουλεϊμανί.

Ο Σουλεϊμανί, ο οποίος για περισσότερο από δύο δεκαετίες ήταν επικεφαλής της Δύναμης Κουντς, του βραχίονα των εξωτερικών επιχειρήσεων του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο Ιράκ τον Ιανουάριο του 2020.

A reporter for Iran’s state broadcaster now says “at least 20 people have been killed” in blasts heard near a ceremony in Kerman to mark the 4th anniversary of the US killing of Qasem Soleimani.

Other outlets are also reporting that some have been killed. https://t.co/qEySiP8Y2i

— Kian Sharifi (@KianSharifi) January 3, 2024

Keywords
Αναζητήσεις
iran-25-nekroi-kai-polloi-travmaties-apo-ekrixeis-se-teleti-konta-ston-topo-tafis-tou-k-souleimani.htm
Τυχαία Θέματα