Ισχυρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά το χάος στη Μέση Ανατολή

Με άνοδο άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω γεωπολιτικής κρίσης και του λουτρού αίματος στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,2% στα πρώτα λεπτά συναλλαγών. Αυτή την ώρα καταγράφει άνοδο 1,35% στις 449,78 μονάδες.

Αντιστρέφοντας το μοτίβο που παρατηρήθηκε τη Δευτέρα, οι κλάδοι σε γενικές γραμμές κινήθηκαν ανοδικά, εκτός από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, που υποχώρησαν κατά 0,6%. Οι ταξιδιωτικές μετοχές σημείωσαν άνοδο 2,17% παρά την παγκόσμια αβεβαιότητα, καθώς οι

αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν πτήσεις προς το Ισραήλ.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 1,08%, ο DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει 1,61%, ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 1,40%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 1,65% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κερδίζει 1,40%.

Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Δευτέρα με αεροπορικές επιδρομές τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς συνέχισε τα αντίποινα στην αιφνιδιαστική επίθεση της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου.

Ισραηλινοί υπουργοί διέταξαν «πλήρη πολιορκία» της ήδη αποκλεισμένης και φτωχής Λωρίδας της Γάζας, διακόπτοντας τις προμήθειες τροφίμων, νερού και ηλεκτρικής ενέργειας στους περίπου δύο εκατομμύρια κατοίκους της.

Οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού νωρίτερα, σημείωσαν επίσης άνοδο σε όλους τους τομείς κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών ήταν σχεδόν αμετάβλητα, καθώς η Wall Street αξιολογούσε τις επιπτώσεις και τους κινδύνους μιας παρατεταμένης σύγκρουσης στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Keywords
Αναζητήσεις
ischyri-anodos-sta-evropaika-chrimatistiria-para-to-chaos-sti-mesi-anatoli.htm
Τυχαία Θέματα