Ισχυρή άνοδος στη Wall Street λόγω Γέλεν

Ισχυρή άνοδο καταγράφει σήμερα η Wall Street, η οποία αναμένοντας την αυριανή απόφαση για τα επιτόκια από τη Federal Reserve, βρίσκει σημαντικά στηρίγματα από τις τελευταίες διαβεβαιώσεις της υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν για τον περιορισμό της τραπεζικής κρίσης.

Οι περιφερειακές τράπεζες σημειώνουν άνοδο, με την First Republic να σημειώνει άλμα 21,9%, μία ημέρα μετά τις απώλειες του

47%. Το SPDR Regional Banking ETF (KRE) κερδίζει 3%, με τις περιφερειακές τράπεζες να λαμβάνουν ώθηση αφού η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω εγγυήσεις καταθέσεων, εάν η τραπεζική κρίση επιδεινωθεί.

O Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,89% στις 32.531 μονάδες

O S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,03% στις 3.992 μονάδες

O Nasdaq ενισχύεται κατά 0,99% στις 11.790 μονάδες

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα έναν πιο αργό ρυθμό σύσφιξης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ υπό το πρίσμα της τραπεζικής κρίσης. Οι επενδυτές τιμολογούν στο 83% την πιθανότητα για αύξηση του επιτοκίου κατά ένα τέταρτο της μονάδας όταν η Fed ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της την Τετάρτη, σύμφωνα με το FedWatch της CME Group. Η πιθανότητα μιας παύσης βρίσκεται στο 16,6%.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα