ΙΣΠΑΝΙΑ: 1,5 δισ. από πωλήσεις ακινήτων ψάχνει η «κακή τράπεζα» της χώρας

Το τραπεζικό όχημα που είναι επιφορτισμένο με την εκκαθάριση του τραπεζικού συστήματος της Ισπανίας μετά από την κατάρρευση της εγχώριας αγοράς ακινήτων έχει ως στόχο να συγκεντρώσει φέτος 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την πώληση προβληματικών ακινήτων, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της χώρας, Λουίς ντε Γκίντος.

Η «κακή τράπεζα», επίσης γνωστή ως Sareb, εμφανίζει στα βιβλία της περίπου 200.000 ακίνητα συνολικής αξίας 50,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία απέκτησε με έκπτωση από τις κρατικοποιημένες τράπεζες της

χώρας.

Έχει αρχίσει να πωλεί ορισμένα ακίνητα, αλλά οι αβεβαιότητες για το επιχειρηματικό της σχέδιο, το οποίο ο ντε Γκίντος δήλωσε πως είναι υπό αναθεώρηση, έχουν παρέμβει στη διαδικασία.

Ο ντε Γκίντος αρνήθηκε ότι το όλο εγχείρημα ήταν κακοσχεδιασμένο και είπε ότι η αναθεώρηση του επιχειρηματικού σχεδίου της Sareb ήταν απαραίτητη, επειδή η λεπτομέρεια των στοιχείων αυτών δεν ήταν γνωστή μέχρι πρόσφατα.

«Η (κακή τράπεζα) Sareb και η διοίκησή της προβλέπει την πώληση περιουσιακών στοιχείων αξίας 1,5 δισ. ευρώ φέτος», δήλωσε ο ντε Γκρίντος σε κοινοβουλευτική ακρόαση την Τρίτη.

Πηγή: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα