ΙΣΠΑΝΙΑ: “Όχι” στην συγχώνευση των κρατικοποιμένων τραπεζών, λέει ο ΥΠΟΙΚ της χώρας

Δεν θα υπάρξει συγχώνευση των τριών πλήρως κρατικοποιημένων τραπεζών της Ισπανίας, είπε ο υπουργός οικονομικών της χώρας, Luis de Guindos.

Η Ισπανία εξέταζε το ενδεχόμενο πλήρους ή μερικής συγχώνευσης της διασωθείσας Bankia και της Catalunya Banc, όπως δήλωσαν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν το θέμα, μετά το ναυάγιο της πώλησης της δεύτερης αφού οι προσφορές ήταν χαμηλότερες

του αναμενόμενου. Μια τρίτη τράπεζα, η NCG Banco, ανήκει πλήρως στο fund τραπεζικών αναδιαρθρώσεων FROB.

“Έχουμε τρεις τράπεζες που ανήκουν κατά 100% στην FROB και λογικά θα υπάρξει συντονισμός σχεδίων μεταξύ των τριών”, ανέφερε ο κ. de Guindos σε συνέντευξή του στην ισπανική τηλεόραση. “Δεν θα συγχωνευθούν”, τόνισε.

Σύμφωνα με πηγές, μια από τις επιλογές που εξετάζεται είναι να «συστεγαστεί» η διοίκηση της Catalunya Banc και της Bankia υπό μια εταιρεία holding. Αυτό θα απέφευγε τα ζητήματα που θα δημιουργούσε μια πλήρης συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους, που θα περιλάμβανε έναν ακόμα γύρο διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες. Η NCG Banco α μπορούσε μελλοντικά και αυτή να μπει υπό την ίδια «ομπρέλα», σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής της FROM, Antonio Carrascosa, δήλωσε στην εφημερίδα El Pais ότι έχει προσλάβει σύμβουλο προκειμένου να μελετήσει τις επιλογές της για τα μερίδια που κατέχει στις τρεις τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα