ΙΤΑΛΙΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ: Τέταρτος ο Μόντι, πίσω από Μπερσάνι (35%) Σίλβιο (19,5%) και Μπέπε Γκρίλο

10:45 5/1/2013 - Πηγή: BankWars

Η συμμαχία των κεντρώων κομμάτων, της οποίας ηγείται ο Μάριο Μόντι, βρίσκεται στην τέταρτη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Ένα μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία, ο Μόντι φαίνεται ότι δεν βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις των ψηφοφόρων, βάσει της δημοσκόπησης του ινστιτούτου Tecne για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Sky

Italia.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι προηγείται κατά πολύ με 35,3% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι “Λαός της Ελευθερίας” έρχεται στη δεύτερη θέση με 19,5% ακολουθούμενο από το “Κίνημα Πέντε Αστέρια” του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο που μάχεται κατά της διαφθοράς και υπέρ των περιβαλλοντικών θεμάτων.

Τα κόμματα που στηρίζουν τον Μόντι συγκέντρωσαν μόλις το 12% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Πολιτικοί σχολιαστές υποστηρίζουν ότι ο Μόντι θα μπορούσε να συνεργαστεί με το Δημοκρατικό Κόμμα, σε περίπτωση που αποτύχει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία και στα δύο σώματα της Βουλής και να γίνει υπουργός Οικονομικών σε έναν τέτοιο συνασπισμό.

Στη δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου μετά την ανακοίνωση από τον πρώην καθηγητή Οικονομικών Μόντι της πρόθεσής του να ηγηθεί ενός κεντρώου συνασπισμού, απάντησαν 600 ερωτηθέντες και το περιθώριο σφάλματος ήταν 4%.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΤΙ

Το όνομα και το σύμβολο της λίστας με την οποία εισέρχεται στην πολιτική αρένα της Ιταλίας παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

Τα αποκαλυπτήρια του συμβόλου έγινανσε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής στο ξενοδοχείο Plaza της Ρώμης μπροστά σε 100 δημοσιογράφους και δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία.

Εναν μπλε κύκλος σε λευκό φόντο και τα χρώματα της τρικολόρε επέλεξε ο Μόντι για να συμβολίσει τη μεταμόρφωσή του από τεχνοκράτη σε πολιτικό.

Στην ιταλική Βουλή «κατεβαίνουν» τελικά τρεις λίστες και μόνο η μία, η «Επιλογή των Πολιτών», φέρει το όνομα του Μάριο Μόντι.

Η Ενωση Κέντρου (Udc) του Πιερφερντινάντο Καζίνι και το κόμμα Μέλλον και Ελευθερία (Fil) του Τζανφράνκο Φίνι αποτελούν μέρος της συμμαχίας, αλλά κατεβαίνουν στις εκλογές με τα δικά τους σύμβολα.

Αντίθετα, στη Γερουσία είναι ενιαία η κάθοδος των κεντρώων δυνάμεων που προσυπογράφουν την ατζέντα και τις επιλογές του Μάριο Μόντι.

Ως προς τη στελέχωση της «Επιλογής των Πολιτών», ο Μόντι δήλωσε πως τα κριτήρια θα είναι εξαιρετικά αυστηρά και θα εξετάσει εξονυχιστικά τις υποψηφιότητες προκειμένου να μην υπάρξουν περιπτώσεις σύγκρουσης συμφερόντων….

Keywords
Τυχαία Θέματα