ΙΤΑΛΙΑ: Συγνώμη που σας αναγκάζουμε να μεταναστεύσετε

12:49 2/6/2013 - Πηγή: BankWars

Συγνώμη σε όσους αναγκάζονται από τις ακολουθούμενες κατά καιρούς πολιτικές να μεταναστεύσουν, ζήτησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, με αφορμή δημόσια επιστολή ενός Ιταλού στην εφημερίδα La Stampa.

Σε αυτήν αναφερόταν το μεγάλο ζήτημα της μετανάστευσης πολλών Ιταλών, κυρίως νέων, σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, αλλά και της Ασίας με σκοπό την ανεύρεση εργασίας.

Στην απάντησή του ο Ιταλός πρωθυπουργός τονίζει: «Ζητώ συγνώμη σε όσους φεύγουν. Συγνώμη στο όνομα μιας πολιτικής που για χρόνια έκανε ότι δεν καταλαβαίνει και με λόγια, πράξεις και

παραλείψεις επέτρεψε την διάχυση του πάθους, των θυσιών και των ικανοτήτων. Όταν ολόκληρες γενιές χάνουν την ελπίδα και την εμπιστοσύνη τους καθημερινά, δεν υπάρχει άλλοθι ή αποστασιοποίηση προσωπική και πολιτική που να στέκει».

Στόχος της κυβέρνησης, συνεχίζει στην απάντησή του ο κ. Λέτα είναι να επανέλθει η ελπίδα στον ιταλικό λαό και οι πολίτες να παραμείνουν στην Ιταλία γνωρίζοντας ότι όλες οι προσπάθειές τους θα αναγνωρίζονται.

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνο αν στόχος μας είναι να θέσουμε συμβολικά τους όρους σε αυτόν που σκέφτεται να μεταναστεύσει ώστε να έχει την επιλογή του να μείνει ή να φύγει. Να υλοποιήσει τις φιλοδοξίες του ζωής ή εργασίας στη χώρα ή να επιλέξει να φύγει για να γνωρίσει την πολυπλοκότητα του κόσμου και ενδεχομένως να επιστρέψει στην πατρίδα.

Αν δεν τα καταφέρουμε, θα ζητήσουμε για μία ακόμα φορά συγνώμη. Στους εκατομμύρια νέους, στους ακόμα νεότερους, στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα μας συγχωρήσουν», καταλήγει στην επιστολή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα