Κ. Μητσοτάκης: «H Ελλάδα γράφει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της» – Όλ. Σολτς: «Εξαιρετική πορεία στην οικονομία»

Σε κοινές δηλώσεις με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Βερολίνο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Αθήνα επιδιώκει καλές σχέσεις με την Άγκυρα, ενώ όσον αφορά το Προσφυγικό τόνισε: «Χρειαζόμαστε αυξημένους πόρους… Ο φράχτης στον Έβρο πρέπει να έχει και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Από την πλευρά του, ο Όλαφ Σολτς, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα

σημειώνει εξαιρετική πορεία σε ό,τι αφορά την οικονομία.

«Η Ελλάδα γραφεί νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Διαθέτει μία από τις πιο σταθερές οικονομίες στην ευρωζώνη και διατηρεί υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Βασικά “κλειδιά” σε αυτή την πορεία είναι ο ακλόνητος προσανατολισμός στις μεταρρυθμίσεις και η πολιτική σταθερότητα την οποία επιβεβαίωσε η ανανεωμένη λαϊκή εντολή», ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας: «Φέτος θα καταρρίψουμε ιστορικό ρεκόρ τουριστικών εσόδων και αφίξεων. Το δημόσιο χρέος συνεχίζει να συρρικνώνεται, με την Ελλάδα να είναι στην πρώτη θέση αναφορικά με την ταχύτερη μείωση χρέους».

«Η Ελλάδα είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπη με νέες ισχυρές πιέσεις και νέες μεταναστευτικές ροές. Η αρωγή της Ευρώπης οφείλει να γίνει εντονότερη. Το ευρωπαϊκό σύμφωνο ασύλου πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, με δικαιοσύνη και δίκαιη κατανομή βαρών. Χρειαζόμαστε δυναμικό σχέδιο. Με αποτροπή παράνομων διελεύσεων και διαχείριση νόμιμων μεταναστευτικών ροών» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Εκφράζουμε την ανησυχία μας για το δράμα των ανθρώπων στη Γάζα, υποστηρίζουμε ανθρωπιστικές παύσεις και παροχή βοήθειας στους αμάχους. Οριστική λύση, μόνο η ίδρυση δύο κρατών σύμφωνη με τον ΟΗΕ».

«Επιδιώκουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, θα υποδεχθούμε τον Ερντογάν στην Αθήνα»

«Διαφωνούμε με τον Ερντογάν για το θέμα της Χαμάς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τον υποδεχθούμε στην Αθήνα. Επιδιώκουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Την πρόοδο που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα θα επιχειρήσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε μέσα από την επικείμενη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογαν» είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας  – Τουρκίας.

Όλαφ Σολτς: Εξαιρετική η πορεία της Ελλάδας στην οικονομία

Από την πλευρά του, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα σημειώνει εξαιρετική πορεία σε ό,τι αφορά την οικονομία. «Διαπιστώσαμε ότι οι αγορές έχουν εξαιρετική εκτίμηση για το πώς αντιμετώπισε η Ελλάδα τα προβλήματα που είχε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα