Κασσελάκης στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: «Αν κάποιος με αμφισβητεί ας το κάνει τώρα» – Με τους αγρότες στο Σύνταγμα

Το γάντι στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που τις προηγούμενες ημέρες είχαν δείξει πρόθεση αμφισβήτησης έριξε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα. Είναι το μήνυμα που λαμβάνω από  τα μέλη. Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία. Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές όταν γίνει το καταστατικό συνέδριο που θα

είναι συνέδριο επανίδρυσης».  Είπε ακόμη: «Σέβομαι τα όργανα και τα σέβομαι παρότι δεν υπήρξε συλλογική διαδικασία που δεν σημειώθηκαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε την διαδικασία;».

Το καταστατικό Συνέδριο είναι προγραμματισμένο για το Φθινόπωρο.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Δεν είναι ζήτημα προσωπικό αυτό που θα πω, ωστόσο αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε τότε πείτε ποιον θέλετε. Αν δεν με εμπιστεύεστε ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών».

Κλείνοντας ανέφερε: «Να πάμε στις εθνικές εκλογές χωρίς την μόνιμη αμφισβήτηση. Αν κάποιος με αμφισβητεί ας το κάνει εδώ και τώρα, εγώ δεν προτίθεμαι να γίνω Ιφιγένεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης ζήτησε από καθένα από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να τοποθετηθεί στο ερώτημα εάν τον εμπιστεύεται για πρόεδρο του κόμματος.

Παρατηρήσεις, χρησιμοποιώντας αυστηρό ύφος, κάνουν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Στέφανο Κασσελάκη, στην εν εξελίξει συνεδρίαση του οργάνου του κόμματος.

Όπως τόνισαν απευθυνόμενοι στον πρόεδρο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας «δεν δίνουμε λευκή επιταγή πουθενά και σε κανέναν. Θα κριθείς κι εσύ στις ευρωεκλογές». Η εν λόγω φράση τους, πάντως, δείχνει ότι, παρότι ανήκουν στα μέλη που έχουν εκνευριστεί από τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα, δεν προτίθενται να θέσουν ζήτημα μομφής προς το πρόσωπο του κ. Κασσελάκη μέχρι και τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την συμμετοχή του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη.

Σημειώνεται ότι στην χθεσινή συνεδρίαση ο κ. Κασσελάκης απουσίαζε και έστειλε επιστολή. Ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στην Κουμουνδούρου από το Σύνταγμα, όπου συμμετείχαν στο συλλαλητήριο των αγροτών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει»

Κατά την προσέλευσή του ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε δήλωση στις κάμερες και καταφέρθηκε εναντίον των Μέσων Ενημέρωσης που «κάνουν προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: «Διαβάζω το Πρώτο Θέμα που λέει ‘χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης στο Σύνταγμα, ανέβηκε σε τρακτέρ’. Πόσο ψέμα μπορεί να είναι αυτό, χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήμουν εκεί μαζί τους. Επιτέλους αυτή η προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώνει. Από όλα τα μίντια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα».

Στη συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα έδωσε το “παρών” ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πήγα σήμερα στο συλλαλητήριο των αγροτών για να υποστηρίξω τα δίκαια αιτήματά τους.

Γιατί ο αγώνας δίνεται μέσα στην κοινωνία, με την κοινωνία.

Οι αγρότες αγκομαχούν για να επιβιώσουν. Οι καταναλωτές αγκομαχούν να επιβιώσουν. Υπάρχει ένα καρτέλ στη μέση, μεσάζοντες και ολιγοπώλια. Να επέμβει το κράτος άμεσα. Να μην υπάρχει αυτή η κοροϊδία. Να καταργηθεί ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο μόνιμα. Να υπάρχει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα. Επιτέλους να γίνει μια ρύθμιση οφειλών, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μη δουν τη γη τους να πηγαίνει στη ρευστοποίηση. Απλά πράγματα να γίνουν άμεσα»

Keywords
Αναζητήσεις
kasselakis-stin-pg-tou-syriza-an-kapoios-me-amfisvitei-as-to-kanei-tora--me-tous-agrotes-sto-syntagma.htm
Τυχαία Θέματα