Κατάρ για Γάζα: Πρώτα η απελευθέρωση των πολιτών από τη Χαμάς και μετά συζήτηση για τους στρατιώτες

Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση στρατιωτών του Ισραήλ που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς θα μπορούσαν να αρχίσουν μετά την απελευθέρωση των πολιτικών ομήρων, δηλώνει το Κατάρ.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ Μαγέν αλ Ανσάρι ανέφερε: «Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει η απελευθέρωση των αμάχων ομήρων, γυναικών και παιδιών, και μετά θα έρθει η σειρά των στρατιωτικών».

Επισημαίνοντας τον ρόλο του Κατάρ μαζί με την Αίγυπτο

στη διαμεσολάβηση για την απελευθέρωση των απαχθέντων, ο Αλ Ανσάρι επεσήμανε ότι η χώρα του Κόλπου δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να επιβεβαιώσει την απελευθέρωση επιπλέον Ισραηλινών ομήρων πέραν των 20 που προβλέπεται να απελευθερωθούν σε δύο ομάδες των δέκα σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη σύμφωνα με τους όρους της διήμερης παράτασης της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε μεταξύ των μερών.

«Το Κατάρ υποστηρίζει όλες τις περιφερειακές προσπάθειες για την επίτευξη μόνιμης εκεχειρίας στη Γάζα» τόνισε ακόμη, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συνεννόηση μεταξύ των αραβικών χωρών για την έκδοση κοινού μηνύματος προς αυτή την κατεύθυνση στη διεθνή κοινότητα.

Keywords
Αναζητήσεις
katar-gia-gaza-prota-i-apeleftherosi-ton-politon-apo-ti-chamas-kai-meta-syzitisi-gia-tous-stratiotes.htm
Τυχαία Θέματα