Κεδίκογλου: “Δεν μπορεί να μην συνεννοούνται οι υπουργοί μεταξύ τους” – Τι λέει για ΦΠΑ, ΟΑΕΕ, ακίνητα

«Έπρεπε να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Όπως ανέφερε, δεν μπορεί να υπάρχουν φαινόμενα ασυνεννοησίας, αναφέροντας ότι «ίσως κάποιοι να μην έχουν συντονιστεί στον τρόπο λειτουργίας.»

Ο κ. Κεδίκογλου πρόσθεσε ότι η υλοποίηση της συμφωνίας και η διατύπωση της διάταξης για την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων είναι θέμα των υπουργών και δεν έχει να κάνει με αλλαγές στον

κώδικα δικονομίας.

Τόνισε ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν συμφωνήσει ότι το φαινόμενα των επ’ αόριστον προσωρινών διαταγών πρέπει να σταματήσουν.

Δήλωσε ότι το μήνυμα του πρωθυπουργού είναι ότι σε αυτή την χρονική στιγμή δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση και παρεκτροπή. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτή η κυβέρνηση δεν επιτρέπει το «εγώ» πάνω από το «εμείς».

Για τη ρύθμιση του υπουργού Εργασίας που αποσύρθηκε επίσης από το πολυνομοσχέδιο και αφορούσε τη μείωση των συντάξεων κατά 35% για τους νέους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμία ενημέρωση.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν μπαίνει τίποτα στη βουλή αν δεν εγκριθεί πρώτα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι από την στιγμή που η τρόικα δέχτηκε να το θέσει η κυβέρνηση, τότε πλέον μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να το πετύχουμε.

Σε ερώτηση για το φόρο στα ημιτελή ακίνητα ο κ. Κεδίκογλου απάντησε ότι δεν είναι τόσο μεγάλο αυτό κόστος για να προκαλεί την κρίση στο τομέα των κατασκευών.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει άλλες πρωτοβουλίες για να τονώσει την αγορά όπως η διάταξη για παροχή μακροχρόνιας άδειας παραμονής σε αλλοδαπό που αγοράζει κατοικία στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα