ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Εξελίσσεται ομαλά η μετασεισμική ακολουθία – Κύμα στήριξης από πολίτες, φορείς και επιχειρηματίες

[UPD] Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά σύμφωνα με τον σεισμολόγο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμο Χουλιάρα που σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ πως, “μέχρι στιγμής εξελίσσεται ομαλά η μετασεισμική ακολουθία. Έχει κατέβει και το μέγεθος και το πλήθος των σεισμών. Αυτά δείχνουν οι ενόργανες παρατηρήσεις από το δίκτυο που έχουμε εγκαταστήσει στο νησί. Ελπίζουμε να

πάει έτσι η κατάσταση και να εξελιχτεί ομαλά για όλους μας”

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι σε 1.400 σπίτια, που κρίθηκαν προσωρινά μη κατοικίσιμα, διαδικασία που πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε μία εβδομάδα σύμφωνα με τις εντολές του υπουργού Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδη, προκειμένου εν συνεχεία να αποκαταστήσουν τα σπίτια τους οι πληγέντες.

Χθες το απόγευμα δόθηκε στην κυκλοφορία υπό την επίβλεψη της αστυνομίας ο δρόμος που συνδέει το Αργοστόλι με το Ληξούρι, ο οποίος είχε κλείσει λόγω καθιζήσεν και πτώσεων βραχών.

Πρωτοφανές κύμα στήριξης από πολίτες, φορείς και επιχειρηματίες

Πρωτοφανές και μαζικό είναι το κύμα στήριξης προς τους σεισμόπληκτους κατοίκους της Κεφαλονιάς. Καθημερινά καταφθάνουν στο νησί είδη πρώτης ανάγκης από κάθε μεριά της Ελλάδας, από απλούς πολίτες, μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες, άσημους και προβεβλημένους, ως ένδειξη συμπαράστασης στο πολύπαθο νησί του Ιονίου.

Γάλα από την Nestle Ελλάς

Η Nestlé Ελλάς, σε συνεργασία με τοπικούς διανομείς, έχει ήδη προβεί στην αποστολή 50.000 φιαλών νερού Κορπή 1,5 και 0,5 λίτρου. Παράλληλα, η Nestlé Ελλάς πραγματοποίησε αποστολή 600 τεμαχίων Nescafé 200 γραμμαρίων, 128 κιβωτίων με περισσότερες από 1.600 συσκευασίες δημητριακών -Cheerios, Cookie Crips, Golden Grahams και Fitness- αλλά και 26 συνολικά κιβωτίων βρεφικού γάλακτος -Nestlé NAN 3, Nestlé Neslac και Nestlé Junior-, προκειμένου να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες παιδιών και ενηλίκων.

Στην Κεφαλονιά για 2 μήνες κρουαζιερόπλοιο του Β. Ρέστη

Την πρωτοβουλία για διάθεση του κρουαζιερόπλοιου «Aegean Paradise», συμφερόντων Βίκτωρα Ρέστη, στο σεισμόπληκτο νησί της Κεφαλονιάς, έκανε αποδεκτή το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Το πλοίο, το οποίο βρίσκεται στη Κεφαλονιά, θα παραμείνει στο νησί για δύο συνολικά μήνες, σε ασφαλές αγκυροβόλιο έξω από το Ληξούρι.

Το «Aegean Paradise», ολικού μήκους 174 μέτρων, πρόκειται να φιλοξενήσει περίπου 600 κατοίκους του Ληξουρίου, που έχουν πρόβλημα στέγασης. Στο πλοίο θα διατίθενται δωμάτια με θέρμανση, κλινοσκεπάσματα και παροχή ζεστού νερού, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής των επιβιβαζόμενων στο πλοίο θα προσφέρεται δωρεάν πρωινό και δείπνο.

500.000 ευρώ από τον Β. Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρόκειται να προσφέρουν το ποσό των 500.000 ευρώ για αποκατάσταση, επιδιορθώσεις και επισκευές τουλάχιστον 4 σχολείων σε Ληξούρι και Αργοστόλι. Ο Γιάννης Βρέντζος ανακοίνωσε στην παρουσίαση των νέων αποκτημάτων της ΠΑΕ Ολυμπιακός την συγκεκριμένη ενέργεια που προήλθε μετά από πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, που έδειξε έντονη ευαισθησία για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κεφαλονιά. Οι ερυθρόλευκοι έχουν έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Παιδείας και είναι σε ανοιχτή γραμμή ώστε να λυθεί άμεσα κάθε γραφειοκρατικό ζήτημα. Υπάρχει περίπτωση το παραπάνω ποσό να είναι πιο μεγάλο. Οι πρωταθλητές εκτός των άλλων θα κάνουν και επίσκεψη αγάπης στο νησί.
Δέκα φορτηγά με βοήθεια από τον Σκλαβενίτη

Δέκα φορτηγά με βοήθεια έστειλαν τα «Super Market Σκλαβενίτης», μια ελληνική εταιρεία που δεν έχει κανένα συμφέρον στην Κεφαλονιά, αφού δεν δραστηριοποιείται εκτός Αττικής.

Η βοήθεια, περιλαμβάνει τρόφιμα και νερά για τους πληγέντες από το σεισμό στο Ληξούρι.

Συγκέντρωση ειδών από τον Ελληνικό Ερυθρό ΣταυρόΈκκληση για βοήθεια προκειμένου να στηρίξει τους σεισμόπληκτους κατοίκους της Κεφαλλονιάς με είδη πρώτης ανάγκης έχει απευθύνει τις τελευταίες ώρες και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Στο νησί έχουν ήδη μεταβεί δύο ομάδες του Σώματος Εθελοντών Σαμαριτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του περιφερειακού τμήματος Πάτρας, συνδράμοντας όπου κρίνεται απαραίτητο, το έργο των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.Όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κεντρική Αποθήκη του ΕΕΣ (Άστρους 111-113, Κολωνός), στα τηλέφωνα 210 5147.300 και 6937 790.171, όπου θα ζητήσουν την κυρία Νάταλι Καμπουροπούλου. Η αποθήκη θα είναι ανοιχτή προκειμένου να δεχθεί τα προσφερόμενα είδη. Χρειάζονται τα εξής: τροφή μακράς διάρκειας / ξηρά τροφή, παιδικό γάλα, είδη ατομικής υγιεινής, υπνόσακοι, κουβέρτες (καινούργιες), σπαστά κρεβάτια με στρώματα και σόμπες φορητές.Έρανος από τη Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών ΕλλάδαςΑνταποκρινόμενη άμεσα στην έκκληση του ΙΝΚΑ - Ένωση Καταναλωτών Κεφαλλονιάς και Ιθάκης για οικονομική βοήθεια στους πληγέντες, η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας καλεί κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να συνδράμει οικονομικά -έστω με ένα ευρώ- τους δοκιμαζόμενους Κεφαλλονίτες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τα χρήματά τους βοηθώντας σε αυτή την προσπάθεια στον αριθμό λογαριασμού: Alpha Bank: 90300 2002000 159. Από το εξωτερικό: IBAN: GR 72 0140 9030 9030 0200 2000 159 BIC: CRBAGRAASwift Code: ALFA BANK Κάτοχος: ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ κ’ ΙΘΑΚΗΣ.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΑΓΗΤΟΥ

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς σε συνεργασία με τον Δήμο έχει διανείμει μέχρι στιγμής 8.000 μερίδες φαγητού και η διανομή συνεχίζεται με 3.000 μερίδες περίπου ημερησίως.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΩΝ

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού άξονα Ληξουρίου-Αργοστολίου, καθώς και του επαρχιακού οδικού δικτύου της Παλικής. Ο οδικός άξονας Ληξουρίου-Αργοστολίου είναι προσπελάσιμος για οχήματα εκτάκτων αναγκών και υπάρχει 24ωρη φύλαξη από την Ελληνική Αστυνομία.

ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ/ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Τα δίκτυα ηλεκτροδότησης της ΔΕΔΔΗΕ και τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ λειτουργούν κανονικά, τα όποια προβλήματα αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την πρώτη στιγμή.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Οι πτήσεις από και προς το Αεροδρόμιο του νησιού διεξάγονται κανονικά.

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Το ΕΚΑΒ απέστειλε προσωπικό του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών με δύο ασθενοφόρα οχήματα και εξοπλισμό για την ενίσχυση της τοπικής δύναμης του ΕΚΑΒ.

-Η Ελληνική Αστυνομία έχει ενισχύσει περαιτέρω την δύναμή της με επιπλέον 30 άτομα προσωπικό και 8 περιπολικά.

-Οι ενισχυμένες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος που υπάρχουν από την πρώτη στιγμή στο νησί, εκτελούν 24ωρες περιπολίες προσφέροντας βοήθεια όπου αυτή ζητηθεί.

ΚΑΤΑΛΥΜΜΑΤΑ

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο Αργοστόλι 300 κενές καμπίνες με δυνατότητα 700 κλινών στο επιβατηγό πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος και 250 κλίνες στο πλοίο Χίος του Πολεμικού Ναυτικού και με δυνατότητα σίτισης.

Επίσης στο λιμάνι του Αργοστολίου υπάρχει ανάλογος αριθμός λεωφορείων για την μεταφορά των πολιτών που θα διαμείνουν στα πλοία, με συχνά δρομολόγια, από και προς το Ληξούρι όλες τις ώρες της ημέρας.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι επανέλεγχοι στα κτίρια του νησιού από 130 και πλέον μηχανικούς για την καταλληλότητα των κτιρίων.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Οι προσφορές εταιρειών αλλά και απλών πολιτών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και έχουν συγκεντρωθεί αυτή τη στιγμή:

180.000 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού7.000 κουτιά γάλα εβαπορέ1000 κιλά μακαρόνια600 κιλά ρύζι και όσπρια3000 λίτρα πετρελαίου

Η εκκλησία έχει ήδη διαθέσει 4 παλέτες με τρόφιμα κυρίως μακαρόνια και ρύζι.

Original article: ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Εξελίσσεται ομαλά η μετασεισμική ακολουθία – Κύμα στήριξης από πολίτες, φορείς και επιχειρηματίες.

Keywords
κεφαλονια, κεφαλονια, κυμα, βαγγέλης μαρινάκης, υπουργείο παιδείας, super market, alpha bank, ενωση καταναλωτων, ελευθέριος βενιζέλος, αθηνα, απε, σεισμος, ελλαδα, nestle, golden, aegean, ολυμπιακος, μαρινακης, σχολεια, super, market, εταιρεία, εεσ, ινκα, alpha, bic, alfa, ενωση, δεδδηε, οτε, εκαβ, βενιζελος, συγκεντρωση, προσφορες, ρυζι, μακαρονια, original, πετρελαιο, πετρελαιο θερμανσης, eurobank alpha, alpha eurobank, 600 δις, ναταλι θανου, δεδδηε, σομπες, αστυνομια, δωρεαν, εκαβ, ινκα, ληξουρι, νησι, πτησεις, υπουργείο παιδείας, χιος, alpha, alfa, αεροδρομιο, αξονας, απε, ασθενοφορα, βαγγέλης μαρινάκης, βοηθεια, βρισκεται, γαλα, δυναμη, δυνατοτητα, δρομολογια, δρομος, δικτυο, δικτυα, δοθηκε, δωματια, εεσ, ευρω, υπαρχει, εκκλησια, ελευθέριος βενιζέλος, ελληνικη αστυνομια, εβδομαδα, ενεργεια, ενωση καταναλωτων, ερυθρος σταυρος, εταιρεία, κυρια, κιλα, κρεβατια, κτιρια, μηνες, ξηρα, οχηματα, παε ολυμπιακος, παρουσιαση, πλοια, πλοιο, προβληματα, πρωινο, συνεχεια, σπιτια, φορτηγα, ωρες, bic, ειδη, ενωση, fitness, golden, υπουργειο, junior, market, nestle, ομαδες, θερμανση
Τυχαία Θέματα