Κενό 25 δισ. στερλίνες στις τράπεζες της Βρετανίας

Οι βρετανικές τράπεζες θα πρέπει να συγκεντρώσουν κεφάλαια 25 δισ. στερλινών ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες μελλοντικές ζημίες, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Τράπεζα της Αγγλίας.

Η αρμόδια επιτροπή της ΒοΕ που έχει αναλάβει τον εντοπισμό των συστημικών κινδύνων στο χρηματοοικονομικό σύστημα της Βρετανίας δήλωσε πως “ο άμεσος στόχος των τραπεζών

θα πρέπει να είναι η επίτευξη του στόχου κεφαλαιακής επάρκειας core Tier 1 βάσει των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ, που ορίζεται στο 7% των τοποθετήσεων σταθμισμένου κινδύνου μέχρι τα τέλη του 2013″.

Η Επιτροπή καταλήγει ότι ορισμένες τράπεζες έχουν τα απαραίτητα κεφάλαια για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. “Για όσες όμως, δεν ισχύει αυτό, το συνολικό κεφαλαιακό κενό άγγιξε στα τέλη του 2012 τα 25 δισ. στερλίνες” αναφέρει η ανακοίνωση.

Αναφέρει ακόμη, πως μετά το 2013 θα απαιτηθούν και άλλες αυξήσεις στους λόγους κεφαλαιακής επάρκειας και καλεί τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να βελτιώσουν την κεφαλαιακή τους θέση με αναδιάρθρωση του ισολογισμού τους, χωρίς να πληγεί ο τραπεζικός δανεισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα