Κεραυνοί Παπανδρέου κατά του εισαγγελέα Πεπόνη – Στο πλευρό του Α.Γεωργίου και της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα 2009

ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Ο Γ.Παπανδρέου, λάβρος κατά του οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη που παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέα Γεωργίου, και δύο μελών της διοίκησης της υπηρεσίας για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημόσιου.

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Οι οικονομικοί εισαγγελείς, άσκησαν δίωξη εναντίον της ηγεσίας της ΕΛΣΤΑΤ, που κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να αποκαστήσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία σε έναν τομέα καθοριστικό για την χώρα και τους Έλληνες.
Σήμερα, λοιπόν, αυτή η προσπάθεια μετατρέπεται σε μια ποινική διαδικασία, ενώ όσοι δημιούργησαν το πρόβλημα και οδήγησαν τη χώρα στο δημοσιονομικό γκρεμό με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, παραμένουν στο απυρόβλητο.
Φαίνεται ότι, οι οικονομικοί εισαγγελείς “βλέπουν” πρόβλημα, μόνο όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας».

Η ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 ΣΤΟΝ Α.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

Η εισαγγελία άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου, για αλλοίωση του ελλείμματος του 2009, αλλά και σε δύο ακόμη στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα προσέφυγε στο μηχανισμό στήριξης και στο ΔΝΤ σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που έδειχναν φουσκωμένο έλλειμμα.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, έπειτα από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέα Γεωργίου, και δύο μελών της διοίκησης της υπηρεσίας για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημόσιου.

Η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων Πεπονή και Μουζακίτη είχε αρχίσει μετά τις καταγγελίες του πρώην μέλους της Αρχής, Ζωής Γεωργαντά, η οποία είχε κάνει λόγο για υπερβολική διόγκωση του ελλείμματος το 2009, ώστε να μπει η χώρα στο μνημόνιο.

Επίσης ασκήθηκε δίωξη κατά του προϊσταμένου διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών Κωνσταντίνου Μαρφέτα και της προϊσταμένης της Ειδικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών Ευσταθία Ξενάκη.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μέσω του γραφείου του εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:

«Η Επιτροπή (Eurostat) έχει δημοσιεύσει τα ελληνικά στοιχεία για τη ΔΥΕ (Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος) σε τρεις διαδοχικές περιπτώσεις, από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά, χωρίς επιφυλάξεις, κάτι που αντικατοπτρίζει τη σημαντική βελτίωση των ελληνικών δημοσιονομικών στατιστικών και τη συμμόρφωση με τους κανόνες του ΕΣΛ95.

Κατά το παρελθόν υπήρχαν σημαντικά προβλήματα με την κοινοποίηση της ελληνικής ΔΥΕ. Τα προβλήματα αυτά οδηγούσαν την Επιτροπή (Eurostat), σε πολλές περιπτώσεις, να δημοσιεύει τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία με επιφυλάξεις.
Σήμερα, οι οικονομικοί εισαγγελείς, άσκησαν δίωξη εναντίον της ηγεσίας της ΕΛΣΤΑΤ, που κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να αποκαστήσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία σε έναν τομέα καθοριστιστικό για την χώρα και τους Έλληνες.
Σήμερα, λοιπόν, αυτή η προσπάθεια μετατρέπεται σε μια ποινική διαδικασία, ενώ όσοι δημιούργησαν το πρόβλημα και οδήγησαν τη χώρα στο δημοσιονομικό γκρεμό με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, παραμένουν στο απυρόβλητο.
Φαίνεται ότι, οι οικονομικοί εισαγγελείς “βλέπουν” πρόβλημα, μόνο όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας.
Έτσι υπηρετούν τη δικαιοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars