Κι όμως, ο Τσίπρας πήρε φανέλα του Μέσι!-Τι δηλώνει στη Guardian

Η φωτογραφία που απέστειλε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το αποδεικνύει: Στη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Αργεντινής Αρμάντο Μπουντού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας έλαβε ως δώρο μια φανέλα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αργεντινής, ίσως τη φανέλα με το 10 που φορά ο Λιονέλ Μέσι!

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο, σύμφωνα με το protothema.gr,

με τον κ. Τσίπρα να παραλαμβάνει τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής από τον κ. Μπουντού μοιάζει να θέλει να επιβεβαιώσει όσους επικρίνουν τον κ. Τσίπρα ότι έκανε ένα δεκαπενθήμερο ταξίδι στη Λατινική Αμερική «τουριστικού χαρακτήρα».

Στη συνάντησή του πάντως με το νυν αντιπρόεδρο και πρώην υπουργό Οικονομικών της Αργεντινής Αρμάντο Μπουντού, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η Ελλάδα υπήρξε «το πειραματόζωο της παγκόσμιας κρίσης». Κατά τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «η συνταγή είναι γνώριμη σε εσάς, λιτότητα και ξεπούλημα. Έχει δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση σε μια χώρα που διέθετε ένα σχετικά καλό επίπεδο υποδομών και βιοτικού επιπέδου. Έχει καταστραφεί η χώρα, ενώ το πρόγραμμα δεν πετυχαίνει κανένα στόχο στο επίπεδο της διαχείρισης του χρέους και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Εξυπηρετεί τη γερμανική στρατηγική μείωσης της ψαλίδας στην ανταγωνιστικότητα, διατηρώντας παράλληλα τα πλεονάσματά της σε σχέση με τον Νότο. Μια πολιτική καταστροφική για το Νότο και τους εργαζόμενους του Βορρά, ενώ παράλληλα απειλεί το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας».

Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι «σε περίπτωση δικής μας διακυβέρνησης θα θέλαμε προνομιακή σχέση με την Αργεντινή και άλλες χώρες της περιοχής προς όφελος των λαών, στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Θέλουμε να δούμε πως υπερβαίνετε τη νεοφιλελεύθερη επέλαση που έλαβε χώρα στη χώρα σας».

«Υποφέραμε πολύ, προσπαθούμε να ξαναστήσουμε τους θεσμούς και το κράτος αλλά κυρίως να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας», είπε από την πλευρά του ο κ. Μπουντού απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με την άποψη του αντιπροέδρου της Αργεντινής, «η κρίση είναι βαθιά. Κρίση πολιτικού συστήματος, Έχει να κάνει με την ισχύ των αγορών που θέλουν να περιορίσουν τη δημοκρατία και την επιστημονική γνώση. Πρόκειται για ένα σχέδιο επιβολής και καταδυνάστευσης των λαών και όχι για κάποιο οικονομικό σχέδιο. Πρόκειται για ένα άδικο και οικονομικά απαράδεκτο σχέδιο που βασίζεται στην αναδιανομή υπέρ των πλούσιων».

«Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για αλλαγή»

«Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για αλλαγή», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα The Guardian και συμπλήρωσε: «Δεν θέλουμε μόνο να σταματήσουμε την καταστροφή, το λάθος φάρμακο. Θέλουμε επίσης να αλλάξουμε την Ελλάδα. Όλες οι θετικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν από εμάς».

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Μπορεί να χάσαμε οριακά τη μάχη, αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο». «Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει μακριά γραμμή ζωής». Επίσης παρέθεσε σειρά μέτρων που υιοθέτησαν οι «δογματικοί νεοφιλελεύθεροι» τα οποία απέτυχαν παταγωδώς.

«Το πολιτικό περιβάλλον ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της κρίσης όπως και ο δημόσιος τομέας που δημιουργήθηκε για να αποφέρει περισσότερες ψήφους… Το πρόβλημα με τον δημόσιο τομέα δεν είναι αυτό της ποσότητας, αλλά της ποιότητας. Από πλευράς μεγέθους βρισκόμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Κατά τον Α. Τσίπρα «η Ελλάδα είναι μοναδική. Το χρέος, ακόμη και μετά την αναδιάρθρωση, συνέχισε να αυξάνεται» κι αυτό γιατί τα μέτρα είναι… αυτοηττούμενα. «Το κούρεμα είναι αναπόφευκτο και θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα