ΚΙΝΑ: Με 12.000 ευρώ τα κορίτσια της καλής κοινωνίας μαθαίνουν πως να φέρονται…”δυτικά”

08:50 1/6/2013 - Πηγή: BankWars

Στο Πεκίνο, το Ινστιτούτο Sarita, είναι ένα σχολείο καλής συμπεριφοράς που μπορεί με 100 χιλιάδες γουάν (12.000 ευρώ) να μάθει μέσα σε τρεις μήνες στις γυναίκες της Κίνας πώς συμπεριφέρεται μια καθώς πρέπει κυρία από τη Δύση.

Τα μαθήματα που είναι προχωρημένου επιπέδου διδάσκουν και αυτά που ελάχιστοι δυτικοί γνωρίζουν: πώς να τρώει κανείς το πορτοκάλι με μαχαίρι και κουτάλι, πώς να σκουπίζει τα χείλη της μια κυρία με την πετσέτα χωρίς να αφήνει ίχνη από το κραγιόν της, πώς να αφήνει με αβρότητα τους σπόρους των φρούτων στο πιάτο της.

Τα μαθήματα βέβαια περιλαμβάνουν και ασκήσεις

σωματικής χάρης, όπως η κλασική άσκηση περπατήματος με βιβλία στο κεφάλι και χαμηλούς τους ώμους.

Η ιδιοκτήτρια αυτής της προσοδοφόρας εταιρείας είναι η 27 χρονη Σάρα Τζέιν Χο, γεννημένη στο Χονγκ Κονγκ και με σπουδές στο Χάρβαρντ των ΗΠΑ.

Σε όσους της προσάπτουν ότι οι τιμές της είναι “τσουχτερές”, απαντά ότι το κόστος αφορά τις παντρεμένες κυρίες, οι δεσποινίδες πληρώνουν λιγότερο, 80.000 γουάν (10.000 ευρώ). Για όσες κυρίες επιθυμούν κάτι πιο οικονομικό υπάρχουν και ταχύρυθμα μιας ημέρας, για 1.000 ευρώ.

To επόμενο σενάριο είναι να μαθαίνουν στις νεαρές Κινέζες πώς να κατακτήσουν έναν δυτικό καθώς πρέπει κύριο για μπουν στην δυτική καλή κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα